Για ενδεχόμενες κυρώσεις των μελών της Προανακριτικής σχετικά με τους προστατευόμενους μάρτυρες κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης σχετικά με τις εξελίξεις στην Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis και τους προστατευόμενους μάρτυρες κάνει λόγο για «αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος από την απόφαση της Προανακριτικής και εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για τις αποφάσεις της».

Συγκεκριμένα αναφέρεται σε «διαρκείς μεθοδεύσεις» και «καταστρατήγηση του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες» σε συνέχεια της απόφασης της πλειοψηφίας στη Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Novartis τη Δευτέρα. «Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος», διαμηνύει σε δήλωσή του, και καταλήγει: «Τα μέλη της Προανακριτικής που συνεχίζουν να λειτουργούν με εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες, οι οποίες δεν παραγράφονται».

Ολόκληρη η δήλωση του Αλέξη Χαρίτση:

«Η ΝΔ συνεχίζει με διαρκείς μεθοδεύσεις τον ολισθηρό δρόμο καταστρατήγησης του νόμου για τους προστατευόμενους μάρτυρες, προκειμένου να τους εκφοβίσει επειδή τόλμησαν να αποκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis. Ο κ. Μητσοτάκης φέρει ακέραια την ευθύνη για την αντιθεσμική μεθόδευση σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Η απόφαση που έλαβε χθες η πλειοψηφία στην Προανακριτική Επιτροπή:

- καταλύει κάθε έννοια κράτους δικαίου, αποδεικνύοντας, πως πραγματικός σκοπός είναι η αποκάλυψη και η παραδειγματική τιμωρία των προστατευόμενων μαρτύρων που ανέδειξαν το σκάνδαλο.

- Καθιστά την Ελλάδα τη μοναδική χώρα που δεν θα τολμά κανείς πλέον να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον αποκαλύπτοντας σκάνδαλο διαφθοράς, γιατί δεν θα έχει καμία εγγύηση προστασίας από το νόμο.

Τα μέλη της Προανακριτικής που συνεχίζουν να λειτουργούν με εξόφθαλμες μεθοδεύσεις, ενδέχεται να έχουν ποινικές ευθύνες, οι οποίες δεν παραγράφονται».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.