Για επικοινωνιακά τρικ καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη οι εκπαιδευτικοί της Ικαρίας – Έφεραν τα παιδιά Σάββατο στο σχολείο

Για επικοινωνιακά τρικ καταγγέλλουν τον Μητσοτάκη οι εκπαιδευτικοί της Ικαρίας – Έφεραν τα παιδιά Σάββατο στο σχολείο

Στα επικοινωνιακά σόου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εντρυφήσει. Ως ένα ακόμα «επικοινωνιακό τρικ» καταγγέλλει την συνάντηση του με μαθητές της Θύμαινας, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας – Φούρνων.

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τονίζεται πως οι μαθητές «επιστρατεύτηκαν» στο σχολείο το Σάββατο, σε μέρα δηλαδή που κανονικά θα έπρεπε να είναι κλειστό, προκειμένου να «στηθεί» με αυτόν τον τρόπο ένα επικοινωνιακό γεγονός υπέρ του πρωθυπουργού, την ώρα μάλιστα που η πανδημία καλπάζει σε ολόκληρη τη χώρα. 

Ο φωτογραφικός φακός «συνέλαβε» τον πρωθυπουργό ανέμελο και με τα χέρια στις τσέπες, να συνομιλεί με τους μαθητές, επικοινωνιακό ατόπημα που επαναλαμβάνει όλο και πιο συχνά το τελευταίο διάστημα.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Χθες, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου, στη σύντομη παρουσία του στη Θύμαινα, ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης επισκέφτηκε το δημοτικό σχολείο της περιοχής. Για τις ανάγκες της φιέστας που οργανώθηκε και του επικοινωνιακού τρικ επιστρατεύτηκαν οι μαθητές του σχολείου που κανονικά, μέρα Σάββατο, θα έπρεπε να είναι κλειστό.

Είναι υποκριτικό το ενδιαφέρον του πρωθυπουργού για τους μαθητές, ενώ η κυβέρνησή του προχωράει σε σειρά αντιεκπαιδευτικών μέτρων, που οδηγούν ακόμα και σε κλείσιμο τμημάτων. Ένα από αυτά είναι και η αξιολόγηση, που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη υποβάθμιση των σχολείων. Η έκθεση Πισσαρίδη άλλωστε, που ασκεί επίδραση στο έργο της, δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών καθώς αναφέρει ότι το κόστος ανά ώρα επαφής δασκάλου/καθηγητή και μαθητή στην Ελλάδα είναι πολύ υψηλό.

Καταγγέλλουμε την υποκρισία τους και διαμηνύουμε ότι μαζικά και ενωτικά θα αποτρέψουμε τα σχέδια τους.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter