Για εργασιακό bullying καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς πρώην εργαζόμενοί του

Για εργασιακό bullying καταγγέλλουν τον Μπιλ Γκέιτς πρώην εργαζόμενοί του

Αντιμέτωπος με συνολικά τέσσερις καταγγελίες για εργασιακό «bullying» είναι ο ιδρυτής της Microsoft και τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, Μπιλ Γκέιτς.

Τέσσερις πρώην εργαζόμενοι στην αμερικανική εταιρία λογισμικού βγήκαν στο προσκήνιο και κατηγορούν τον ισχυρό άνδρα της Microsoft για εργασιακό τραμπουκισμό καθώς και για το ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με υπαλλήλους του.

Σύμφωνα με το Business Insider, η φήμη του Γκέιτς ως ευερέθιστου εργοδότη ξεκίνησε λίγο καιρό αφότου ίδρυσε την Microsoft με τον παιδικό του φίλο Πολ Άλεν το 1975.

Ο ιδρυτής της Microsoft, βρέθηκε στο επίκεντρο του δημόσιου ενδιαφέροντος μετά την ανακοίνωση του διαζυγίου του από την Μελίντα Γκέιτς τον περασμένο Μάιο. Αρκετά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για εξωσυζυγικές σχέσεις που φέρεται να είχε ο μεγιστάνας, ενώ στο στόχαστρο μπήκε και η «φιλική» σχέση που φέρεται να διατηρούσε με τον καταδικασμένο παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν (το σπίτι του οποίου ο Γκέιτς φέρεται να επισκεπτόταν συχνά).

Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft που μίλησε στο Βusiness Insider υπό καθεστώς ανωνυμίας εξήγησε πως «κάθε συνάντηση με τον Μπιλ ήταν μια ευκαιρία για εκείνον να σου φωνάξει, και έτσι προσπαθούσα να το αποφύγω».

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ο Γκέιτς φέρεται να απομνημόνευε τις πινακίδες των αυτοκινήτων των υπαλλήλων του για να παρακολουθεί τις κινήσεις τους. Υπάρχουν επίσης καταγγελίες ότι έβριζε εργαζόμενους στη Microsoft όταν εκνευριζόταν μαζί τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter