Για «Greek statistics» και στην πανδημία μιλούν ξένα δημοσιεύματα

Για «Greek statistics» και στην πανδημία μιλούν ξένα δημοσιεύματα

Διασύρεται η χώρα και διεθνώς με αφορμή την πανδημία και τις πληροφορίες για σύστημα διπλής καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στη χώρα μας.

Με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για το θέμα, η ευρωπαϊκή ιστοσελίδα «Euroctiv» κάνει λόγο στον τίτλο για «Greek statistics», αυτή τη φορά με αφορμή τους αριθμούς των κρουσμάτων της πανδημίας.

Σε δημοσίευμά της, αναφέρεται στην εισαγγελική έρευνα στον  Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) μετά τα δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο πως «δημιουργήθηκε ένα παράλληλο σύστημα καταγραφής υποθέσεων κοροναϊού παραπλανώντας τους επιστήμονες σχετικά με τον πραγματικό αριθμό περιπτώσεων», όπως αναφέρει.

Ο επικεφαλής της Εισαγγελικής Αρχής -όπως σημειώνει- ζήτησε προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διερευνήσει την εγκυρότητα των καταγγελιών ότι οδήγησαν σε ανακριβή καταγραφή του αριθμού των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό.

Σημειώνει πως «οι δύο εφημερίδες, “Το Βήμα” και η “Δημοκρατία”, ανέφεραν το σαββατοκύριακο ότι ο ΕΟΔΥ είχε δημιουργήσει ένα παράλληλο σύστημα εγγραφής με μια ιδιωτική εταιρεία» με αποτέλεσμα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων  να ενημερώνεται με καθυστέρηση τουλάχιστον μιας εβδομάδας για τον πραγματικό και συνολικό αριθμό ασθενών.

Σημειώνει επίσης πως ο ΕΟΔΥ διέψευσε τα δημοσιεύματα ενώ η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά.

Προσθέτει πως τα κόμματα της αντιπολίτευσης αμφισβήτησαν ανοιχτά την αξιοπιστία της καταμέτρησης των κρουσμάτων και έχουν ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση να δημοσιεύσει τα πρακτικά της επιτροπής Λοιμωξιολόγων.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter