Για κακούργημα ελέγχονται 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς

Σε ανωμοτί εξέταση για το κακούργημα της απιστίας καλούνται 40 στελέχη της Τράπεζας Πειραιώς, κατά την χρονική περίοδο 2015-2016.

Ανάμεσα τους είναι σύμφωνα με πληροφορίες και ο άλλοτε ισχυρός άντρας της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Τις κλήσεις στους 40 υπόπτους για την τέλεση του αδικήματος της απιστίας απέστειλε η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Το αδίκημα που διερευνάται αφορά στη χορήγηση δανείων χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις για τα συμφέροντα της τράπεζας αλλά και στη διαρροή κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία στην χώρα μας τα capital control.

Τα χρηματικά ποσά τα οποία χορηγήθηκαν σε δάνεια χωρίς τις επαρκείς εξασφαλίσεις φέρεται ότι αγγίζουν τα 400 εκατομμύρια . ευρώ.

Σε ότι αφορά το σκέλος της κατηγορίας σχετικά με την παραβίαση των μέτρων capital control εκτιμάται σύμφωνα μα τα στοιχεία της δικογραφίας εκτιμάται ότι «φυγαδεύτηκαν» στο εξωτερικό περίπου 127 εκατομμύρια ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.