Για κακούργημα κατηγορείται δεξιός δήμαρχος και γαμπρός αντιπεριφερειάρχη στην Ήπειρο

Για κακούργημα κατηγορείται δεξιός δήμαρχος και γαμπρός αντιπεριφερειάρχη στην Ήπειρο

Βαριές κατηγορίες απαγγέλθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στον εκλεγμένο με τη ΝΔ, δήμαρχο Μετσόβου, Κώστα Τζαφέα, στον Σπύρο Μπαλαμπέκο, γαμπρό (από την κόρη) του (επίσης στελέχους της ΝΔ) Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξ. Καχριμάνη και σε τρεις υπαλλήλους του Δήμου, αναφορικά με την υπόθεση που είναι γνωστή και ως το σκάνδαλο με τα ευρυζωνικά δίκτυα, που παραλήφθηκαν χωρίς να γίνουν.

Μετά την απολογία τους στον ανακριτή Ιωαννίνων, με τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο μεν δήμαρχος με χρηματική εγγύηση τριών χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, ο δε γαμπρός του κ. Καχριμάνη και οι υπάλληλοι του Δήμου με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, μέχρι που να γίνει η εκδίκαση της υπόθεσης.Μετά από τον έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής, προέκυψε ότι το έργο αν και παραδόθηκε, δεν έχει υλοποιηθεί ποτέ!

Επρόκειτο για την εγκατάσταση ευρυζωνικών δικτύων στο Μέτσοβο, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ – Κοινωνία της Πληροφορίας, με 250.000 ευρώ το 2009.

Δήμαρχος και τότε ο Κώστας Τζαφέας και αρμόδιος αντιδήμαρχος για την υλοποίηση και παραλαβή του έργου ο Σπύρος Μπαλαμπέκος.

Μόνο που αυτό δεν έγινε ποτέ, οι εφαρμογές ήταν εκτός λειτουργίας και ο εξοπλισμός δεν ήταν εγκατεστημένος στο Μέτσοβο!

Το σκάνδαλο απασχόλησε τον επόμενο δήμαρχο Νίκο Τσομπίκο και το δημοτικό συμβούλιο, που αποφάσισε να στείλει τον φάκελο στη Δικαιοσύνη, ενώ το έργο απεντάχθηκε και o Δήμος Μετσόβου υποχρεώθηκε να επιστρέψει τα χρήματα.

Χρειάστηκαν, όμως,εννιά χρόνια για φτάσει μέχρι τον ανακριτή…

Πηγή epiruspost.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter