Για κοίτα ποιος μετακλητός μιλάει: Ο Δημάδης και οι μπίζνες με την Bayer

Για κοίτα ποιος μετακλητός μιλάει: Ο Δημάδης και οι μπίζνες με την Bayer

Τον ρόλο που έπαιξε ο Θάνος Δημάδης, εκμεταλλευόμενος τη θέση που κατείχε στην Ένωση Ξένων Ανταποκριτών (FPA) και στο Ίδρυμα Ξένων Ανταποκριτών (FPF), για να ανοίξει… «δουλειές» με την Bayer αποκαλύπτει το Documento που κυκλοφορεί την Κυριακή.

Γνωστός για το περιβόητο «περούκα gate», ως εκτελεστικός διευθυντής των FPA και FPF φαίνεται να έβγαλε ως πραμάτεια την ανεξαρτησία της δημοσιογραφίας για πούλημα στο παζάρι με τον γερμανικό κολοσσό.

Δείτε επίσης: Ο Δημάδης του «περούκα_gate» σε νέες περιπέτειες ως «ισχυρός σύμμαχος» της Bayer

Εmails που αντάλλαξε ο Δημάδης με δυο «κεφάλια» της Bayer –τα οποία αποκάλυψαν ο «Guardian» και το «Columbia Journalism Review»– τον εμφανίζουν να κάνει κινήσεις πίσω από την πλάτη της δημοσιογραφικής ένωσης, όπως δηλώνει επίσημα ο πρόεδρος της FPA David Michaels, με στόχο να αυξήσει η γερμανική φαρμακευτική την επιρροή της και να προωθήσει την ατζέντα της.

Και όλα αυτά πατώντας στην Ένωση και φυσικά με… τα κατάλληλα ανταλλάγματα.

Προς επίρρωση των όσων ενεργειών έπραξε στο παρασκήνιο ο Δημάδης, ο αντιπρόεδρος της FPA μίλησε στο Documentonews.gr. Μεταξύ άλλων ο Ian Williams δηλώνει τρομοκρατημένος με την ανακάλυψη των επίμαχων emails ενώ αναφέρει πως αυτά αποκάλυψαν μια ολική καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. «Μια συμφωνία με την Bayer που της έδινε το δικαίωμα να επιλέξει ποιοι θα ήταν οι ομιλητές μας, ποιον θα βραβεύαμε. Ο (Δημάδης) την έκανε ιδιωτική[…]

Ολόκληρη η δήλωση του Ian Williams:

«Δεν είχα ποτέ μου φιλονικήσει με τον Δημάδη μέχρι τη στιγμή που μου τηλεφώνησε τον Δεκέμβριο όταν είμαι στο νοσοκομείο, ανακάμπτοντας από ένα είκοσι ημερών κώμα. Προσπαθούσε να με στρατολογήσει στην προσπάθειά του να αναλάβει την προεδρία της FPA. Τόσο αδίστακτη ήταν η φιλοδοξία του.

Είχα υποψίες ότι του άρεσε ο τίτλος του Γενικού Γραμματέα, έχοντας υπόψην μου τι είχε κάνει ο Στάλιν με αυτόν. Ψήφισε υπέρ του αιτήματός μου να ερευνηθούν οι κατηγορίες που διέδιδε, αλλά σύντομα παραιτήθηκε. Όταν τελικά βρήκαμε τα emails που είχε κρύψει στον σέρβερ της FPA, τρομοκρατήθηκα. Τα emails αποκάλυψαν μια ολική καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας ερχόμενος (σ.σ ο Δημάδης) σε συμφωνία με τη Bayer. Μια συμφωνία που της έδινε το δικαίωμα να επιλέξει ποιοι θα ήταν οι ομιλητές μας, ποιον θα βραβεύαμε. (Ο Δημάδης) Την έκανε ιδιωτική και θα ίσχυε γι’ αυτόν και την συνωμότριά του Nancy ακόμα και εάν αυτός αποχωρούσε από την Ένωση.

Αλλά όπως η Bayer, έτσι και ο Δημάδης, απειλούν με μηνύσεις όποιον διαφωνεί μαζί τους. Τους δυσφημούν και τους συκοφαντούν. Η αντιεπαγγελματική και ανήθικη συμπεριφορά του σε εκπλήσσει».

Κρατικό χρήμα

Σαν να μη φτάνουν όμως αυτά, το documentonews.gr αποκαλύπτει και την τεράστια υποκρισία του Θάνου Δημάδη ο οποίος ως τιμητής αυτοπαρουσιάζεται στο twitter ως ο μέγας μάχιμος και ανεξάρτητος δημοσιογράφος που ουδέποτε έχει αγγίξει… κρατικό χρήμα.

«Πίσω στη δουλειά, γιατί υπάρχουμε κι εμείς που δεν είμαστε μετακλητοί ούτε ζούμε από το δημόσιο ούτε με κρατικές διαφημίσεις» έγραφε τον Σεπτέμβριο του 2019. Την ανάρτηση συνόδευε μια φωτογραφία του… μάχιμου Δημάδη να κάθεται χαλαρός σε μια πολυθρόνα και απολαμβάνει τον αμερικάνο του αλλά και τη θέα στο Μανχάταν.

«Κοίτα κάποιος που τραβάει ζόρι. Τα δουλεύω τα χρήματά μου στα 35, δεν τα παίρνω από το μετακλητιλίκι. Γκέγκε;» έγραψε πρόσφατα ο Δημάδης, φανερά ενοχλημένος από σχόλιο χρήστη στο twitter.

Η αλήθεια, όσο και να προσπαθεί ο Δημάδης να την αποκρύψει, έρχεται να τον διαψεύσει και μάλιστα με κρότο.

Όσο και να παρουσιάζει τον εαυτό του ως δημοσιογράφο –όταν δεν παζαρεύει την ελευθερία του λόγου– που απεχθάνεται τους μετακλητούς, ή το… μετακλητιλίκι όπως το χαρακτηρίζει ο ίδιος, εργάστηκε σε πολιτικό γραφείο υπουργού και έπαιρνε δημόσιο χρήμα. Αυτό το χρήμα δηλαδή που όταν ακούει εκνευρίζεται.

Εμφανίζεται με δημόσιο και επίσημο έγγραφο να εργάζεται στο γραφείο του –υπουργού Παιδείας τότε – Άρη Σπηλιωτόπουλου σε θέση ειδικού συμβούλου το 2009.

Όπως διαβάζουμε στο σχετικό ΦΕΚ, «με την υπ’ αριθμ. Φ.908/19420/Η/19.2.2009 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, που εκδόθηκε σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 55 παρ. 2 α και 56 του π.δ. 63/2005 (ΦΕΚ 98 τ.Α΄) διορίζεται από 8.1.2009 στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Άρη Σπηλιωτόπουλου, σε θέση Ειδικού Συμβούλου, ο Αθανάσιος Δημάδης του Στεφάνου, κατηγορίας ΠΕ. (Αριθμ. βεβ. Υ.Δ.Ε. του ΥΠ.Ε.Π.Θ.: 4195/19.2.2009)».

Δείτε και το σχετικό έγγραφο:

Μάλλον, ο κ. Δημάδης έπρεπε να είχε βουτήξει δυο, τρεις φορές τη γλώσσα του στο μυαλό του προτού βγει στα social media να το παίξει ανεξάρτητος, μαχητικός και φυσικά μη… στρατευμένος δημοσιογράφος. Περισσότερα στο Documento της Κυριακής.

Δείτε ολόκληρο το ΦΕΚ:

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/11/22/5dd8272f825e63020d3ca0c2.pdf

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter