Για «μαύρο μέτωπο» κατά της χώρας προειδοποιεί ο πρωθυπουργός – Τι είπε για τις αποκαλύψεις του Documento

Για «μαύρο μέτωπο» κατά της χώρας προειδοποιεί ο πρωθυπουργός – Τι είπε για τις αποκαλύψεις του Documento

Τη συγκρότηση ενός «μαύρου μετώπου» στο εσωτερικό το οποίο λειτουργεί σε βάρος των εθνικών συμφερόντων της χώρας για ιδιοτελείς σκοπούς κατήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Τσίπρας, μιλώντας στην Κ.Ο. του κόμματός του στην αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή σημείωσε ότι «από την πρώτη στιγμή που ο κ. Μητσοτάκης ανέλαβε την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας» και «σε μια συγκυρία που η χώρα μας αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, αναπτυξιακές, θεσμικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές, θα περίμενε κανείς ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα είχε το πολιτικό σθένος να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων» η ΝΔ ψάχνει ευκαιρίες αποσταθεροποίησης «ακόμη και με αφορμή τα πιο ευαίσθητα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που αφορούν το ίδιο το μέλλον, τη θέση και τις προοπτικές της χώρας και του ελληνικού λαού».

Προς επίρρωση των παραπάνω ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στον «φανατικό», όπως είπε, «λόγο κάποιων συγκεκριμένων εκπροσώπων του παλιού πολιτικού συστήματος που έχουν αναλάβει εργολαβικά την καθοδήγηση του κου Μητσοτάκη» και στις πολιτικές αναλύσεις του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, που κινούν τα νήματα της επιχείρησης παλινόρθωσης, με στόχο τη δημιουργία ενός αντισύριζα μετώπου.

Στην προσπάθεια αυτή, συνέχισε ο πρωθυπουργός, συγχρωτίζονται «Εκδοτικά συγκροτήματα, μέσα ψευδούς ενημέρωσης, διωκόμενοι ολιγάρχες, άνθρωποι του κοινού ποινικού δικαίου που περνιούνται για επιχειρηματίες». Πρόκειται για «ό,τι πιο σάπιο και διαφθαρμένο έχει να επιδείξει αυτή η χώρα, στην προσπάθεια τους να παλινορθώσουν την εξουσία του παλιού πολιτικού συστήματος. Όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας κινητοποιούνται στην επιχείρηση να εμποδίσουν και να αμαυρώσουν την προσπάθειά μας να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση, να βγούμε από τα μνημόνια στα οποία εκείνοι μας έβαλαν».

Στο ερώτημα «Γιατί τέτοια εμμονή;», ο πρωθυπουργός απαντά ότι αυτή εδράζεται σε «έναν δικαιολογημένο φόβο… το φόβο ότι αυτή η κυβέρνηση θα τα καταφέρει».

«Θα καταφέρει να επιτύχει ισχυρά πλήγματα στις κατεστημένες δομές διαφθοράς και διαπλοκής μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών ελίτ. Από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Νοβάρτις και τη υπόθεση του Ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο».

«Την δέσμευση μας για καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε», καταλήγει ο κ. Τσίπρας, «Θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων. Να ικανοποιήσουμε το αίτημα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικοδόμηση ενός παρακράτους οικονομικού εγκλήματος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στον ηθικό εκφυλισμό αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας πριν οχτώ χρόνια». 

Αναφορά στο χθεσινό δημοσίευμα του Documento

Αναφερόμενος στις αποκαλύψεις του Documento, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «Από τις μεγάλες και πολιτικά χρωματισμένες υποθέσεις φοροδιαφυγής και ξεπλύματος, μέχρι τις παράνομες και σκοτεινές χρηματοδοτήσεις μέσων ενημέρωσης και εταιρειών συνδεδεμένων με πολιτικά πρόσωπα και τις υποθέσεις των θαλασσοδανείων. Και από τα μικρά και μεγάλα σκάνδαλα διαφθοράς στα δημόσια έργα και τη σαπίλα του ΚΕΕΛΠΝΟ, μέχρι την υπόθεση Novartis και την υπόθεση του Ναρκοπλοίου Νoor1 που διακινούσε δυο τόνους ηρωίνης και όλοι κάνανε το Κινέζο… ο φόβος τους είναι ότι θα τα καταφέρουμε».

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι «την καθημερινή μάχη κατά της διαφθοράς δεν πρόκειται να την ξεχάσουμε. Θα την υπηρετήσουμε μέχρι το τέλος διότι αυτό αξίζει στον ελληνικό λαό των αμέτρητων θυσιών και στερήσεων. Να ικανοποιήσουμε το αίτημα του για δικαιοσύνη και διαφάνεια. Να αναδείξουμε τις τεράστιες ευθύνες του παλιού πολιτικού συστήματος για την οικοδόμηση ενός παρακράτους οικονομικού εγκλήματος που έπαιξε τεράστιο ρόλο στον ηθικό εκφυλισμό αλλά και στην χρεοκοπία της χώρας πριν οχτώ χρόνια». 

Διαβάστε ακόμα: Εκατομμύρια από την ίδια offshore για Μαρέβα Μητσοτάκη και «Πρώτο Θέμα»

Διαβάστε ακόμα: Όργιο «γαλάζιων» ρουσφετιών στον ΟΑΣΘ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter