Για μία ακόμα χρονιά ο Μητσοτάκης απέκλεισε το Documento από τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη!

Για μία ακόμα χρονιά ο Μητσοτάκης απέκλεισε το Documento από τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη!

Ένα ακόμα δείγμα αυταρχισμού και προσπάθειας φίμωσης όποιας φωνής είναι “ενοχλητική” για την πολιτική και το καθεστώς που επιδιώκει να δημιουργήσει στη χώρα, έδωσε ο Κ. Μητσοτάκης, αυτή τη φορά ως πρωθυπουργός, με στόχο την εφημερίδα Documento, στη σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Το Documento και η δημοσιογράφος του Μαρίνα Αγγελάκη που παρέστη στη σημερινή συνέντευξη Τύπου τελικά δεν έλαβε ποτέ το λόγο, παρά το ότι είχαν προηγηθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να μπορέσει να κάνει ερώτηση στον πρωθυπουργό. Προφανώς το σημερινό πρωτοσέλιδο και η αποκάλυψη της εφημερίδας για την αίτηση του νυν πρωθυπουργού προ ολίγων μηνών, για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ ήταν αρκετός λόγος για την πρωτοφανή φίμωση!

Να θυμίσουμε δε ότι και ως αντιπολίτευση, ο Κ. Μητσοτάκης είχε υιοθετήσει την ίδια πρακτική αποκλεισμού του Documento από τις ερωτήσεις!

Να σημειωθεί ότι η δημοσιογράφος του Documento είχε διαπιστευθεί έγκαιρα χθες για τη συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, ενώ “πέρασε” και από δεύτερο τσεκάρισμα σήμερα στην είσοδο του χώρου της συνέντευξης. 

Ένα άλλο αξιοσημείωτο θέμα είναι το “σκηνικό” που έστησαν οι διοργανωτές της συνέντευξης Τύπου με την τοποθέτηση των δημοσιογράφων. Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, υπήρχαν θέσεις με το όνομα των συντακτών. Και όπως αποδείχτηκε λίγο αργότερα, το λόγο για ερώτηση έλαβαν όλοι όσοι ήταν στις δύο πρώτες σειρές καθισμάτων! Προφανώς οι υπόλοιποι δημοσιογράφων των άλλων δύο σειρών έπαιζαν ρόλο… γλάστρας στην παράσταση του Κυριάκου. 

Το Documento τοποθετήθηκε πιο… πίσω και αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η μόνη εφημερίδα ευρείας κυκλοφορίας που δεν της δόθηκε ο λόγος για ερώτηση! 

Η ερώτηση

Η ερώτηση που θα απευθύναμε στον πρωθυπουργό:

«Κύριε πρωθυπουργέ,

το Documento αποκαλύπτει σήμερα ότι στις 25 Φεβρουαρίου είχατε υποβάλει αίτηση αποζημίωσης στον ΕΛΓΑ για 50 ελαιόδεντρα. Με δεδομένο ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης είχατε καταγγείλει την τότε αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ράνια Αντωνοπούλου, για επίδομα ενοικίου που εισέπραττε, θα ήθελα -ενθυμούμενη την προβληματική που αναπτύσσει ο Σοφοκλής στην Αντιγόνη του- να σας ρωτήσω, αν και η πράξη σας αυτή είναι καθ΄ όλα νόμιμη, πόσο ηθική θεωρείτε ότι είναι;»

Πάντως μπορεί έστω και με αυτό τον τρόπο ο κ. Μητσοτάκης να λάβει την ερώτησή μας και να την απαντήσει δίνοντας τις απαιτούμενες εξηγήσεις!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter