Για παρότρυνση σε κακουργηματική πράξη καταδικάστηκαν οι επίορκοι της ΕΥΠ

Για παρότρυνση σε κακουργηματική πράξη καταδικάστηκαν οι επίορκοι της ΕΥΠ

Σε 8 μήνες φυλακή καταδικάστηκαν ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργός του, Σοφοκλής Κουκουλίτσιος για παρότρυνση σε κακουργηματική πράξη .

Σύμφωνα με προστατευόμενο μάρτυρα ο οποίος εργαζόταν για τον πρώην πράκτορα της ΕΥΠ ο Κωστας Αγγελάκης και ο Σοφ. Κουκουλίτσιος παρακολουθούσαν την Αγγελική Αγούλου, πρώην διευθύντρια υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στη Ζάκυνθο. Κατείχαν φωτογραφίες της και άλλα προσωπικά της δεδομένα (τηλέφωνα που καλούσε, επικοινωνίες και συναντήσεις που είχε, περιουσιακά της στοιχεία κ.α) τα οποία επρόκειτο να χρησιμοποιήσουν αργότερα σε επιχείρηση συκοφάντησης εναντίον της.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετούσαν ναρκωτικά σε κατάστημα της οικογένειας Αγούλου με στόχο να απαξιωθεί η τελευταία ως βασικός μάρτυρας σε άλλη μεγάλη υπόθεση που σχετιζόταν με την Τράπεζα Πειραιώς και τον πρώην επικεφαλής της τράπεζας, Μιχάλη Σάλλα. Η Αγγ. Αγούλου είχε καταθέσει στον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος Πεπόνη στοιχεία για την τράπεζα καταγγέλλοντας και τον Σάλλα.

Η επιχείρηση παρακολούθησης ξεκίνησε το Μάρτιο του 2012 και κατόπιν εντολής του Αγγελάκη στον μετέπειτα προστατευόμενο μάρτυρα, αυτός επρόκειτο να συνεχίσει την παρακολούθηση και να τοποθετήσει τελικώς τα ναρκωτικά στο κατάστημα συμφερόντων της οικογένειας Αγούλου. Η δεύτερη παρακολούθηση έγινε τον Αύγουστου του 2012.

Πως καταδικάστηκαν και για αυτό το αδίκημα

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός σε ό,τι αφορά την καταδίκη για το αδίκημα της παρότρυνσης σε τέλεση κακουργήματος ότι αν δεν υπήρχε ο νομικός σύμβουλος του Documento Γιάννης Απατσίδης οι δυο πρώην πράκτορες δεν θα είχαν δικαστεί και καταδικαστεί ποτέ για το αδίκημα αυτό που συσχετίζεται βεβαίως με την παραβίαση των προσωπικών δεδομένων για την οποία έχουν και τελεσίδικη καταδίκη. Και εξηγούμεθα στο πρωτόδικο δικαστήριο είχε παύσει η ποινική δίωξη σε βάρος τους για την παρότρυνση σε τέλεση κακουργήματος για νομικούς λόγους.Ο Γιάννης Απατσίδης ο οποίος ήταν παρών στο δικαστήριο εκτίμησε οτι οι νομικοί λόγοι που επικαλέστηκε το δικαστήριο δεν ήταν σωστοί και υπέβαλε αίτηση ως τρίτος αναίρεσης του σκέλους αυτού της απόφασης από τον Άρειο Πάγο.Η αίτηση έγινε δεκτή καθως ο έγκριτος δικηγόρος είχε απόλυτο δίκιο η δικογραφία επέστρεψε και οδήγησε στην καταδίκη των δύο και για αυτό το αδίκημα

Καμπάνα και από το Εφετείο για την υπόθεση Αγούλου

Yπενθυμίζεται ότι τον Φεβρουάριο του 2019 Κ. Αγγελάκης και Σοφοκλής Κουκουλίτσιος καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για κατοχή και επεξεργασία προσωπικών δεδομένων τα οποία θα χρησιμοποιούσαν στη συνέχεια για να συκοφαντήσουν την πρώην διευθύντριά υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς, Αγγελική Αγούλου. Το Εφετείο επέβαλε την ίδια ακριβώς ποινή με το Πρωτόδικο Δικαστήριο, επικυρώνοντας έτσι και την Πρωτόδικη κρίση.

Διαβάστε επίσης: Τελεσίδικη καταδίκη για την παραομάδα της ΕΥΠ – Δικαίωση μετά από 7 χρόνια για τον Κώστα Βαξεβάνη στην υπόθεση Αγγελάκη

Διαβάστε επίσης: Ενοχή Αγγελάκη για τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ πρότεινε η εισαγγελέας

Ο άνθρωπος πίσω από τις πλαστές αποδείξεις και η καταδίκη του

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργάτης του καταδικάστηκαν τελεσίδικά από το Εφετείο σε 18 μήνες ο καθένας , για τις πλαστές αποδείξεις με τις οποίες είχε μεθοδευτεί όπως τόνισε στην εισήγηση της η εισαγγελέας της έδρας η δολοφονία χαρακτήρα του Κώστα Βαξεβάνη.

Η απόφαση

Ο πρώην πράκτορας της ΕΥΠ Κώστας Αγγελάκης και ο συνεργάτης του Σοφοκλής Κουκουλίτσιος κρίθηκαν ένοχοι για ηθική αυτουργία στην πλαστογραφία και τη χρήση πλαστού εγγράφου. Η τελική ποινή κατά συγχώνευση από τα δύο χρόνια που τους επιβλήθηκε αρχικά είναι 18 μήνες στον καθένα.Σε 6 μήνες καταδικάστηκε η Μ.Ξ. ως φυσικός αυτουργός της πλαστογραφίας.

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση των πλαστών αποδείξεων της ΕΥΠ που είδαν το φως της δημοσιότητας το 2012, εν μέσω δημοσιευμάτων του περιοδικού Hot Doc αλλά και του διεθνούς πρακτορείου Reuters για την προβληματική και αδιαφανή λειτουργία του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Οι εν λόγω αποδείξεις εμφάνιζαν δήθεν ως έμμισθους της υπηρεσίας μυστικών υπηρεσιών, γνωστούς δημοσιογράφους, μεταξύ των οποίων τους Βασίλη Χήτο, Κώστα Βαξεβάνη, Ιωάννα Μάνδρου, Τάσο Τέλλογλου κ.α.

Οι πλαστές αποδείξεις δημοσιεύτηκαν σε διάφορες εφημερίδες και blogs όπως το περιβόητο fimotro του Γιάννη Παπαγιάννη. Για την ανάρτηση αυτή, ο Γιάννης Παπαγιάννης έχει ζητήσει συγγνώμη από τον Κώστα Βαξεβάνη.

Να σημειωθεί πως η διαδικασία της έρευνας για τις πλαστές αποδείξεις της ΕΥΠ ξεκίνησε έπειτα από καταγγελία του Κώστα Βαξεβάνη στην εισαγγελία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter