Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Βρέχει στον Έβρο- Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Για πέμπτη ημέρα μαίνεται η πυρκαγιά στο Εθνικό Πάρκο Δαδιάς – Βρέχει στον Έβρο- Μεγάλη οικολογική καταστροφή

Συνεχίζει να κατακαίει τα πάντα στο πέρασμά της η καταστροφική πυρκαγιά στη Δαδιά. Η βροχή που έχει πιάσει από το πρωί στην περιοχή βελτίωσε λίγο την εικόνα ωστόσο, το μεγαλύτερο πρόβλημα εντοπίζεται νοτιοδυτικά στο πυκνό δάσος.

Νωρίτερα, λόγω καιρού δεν μπορούσαν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, ωστόσο λίγο μετά τις 9 το πρωί σηκώθηκαν ένα Mi8 και δυο Tractors.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός είχε δηλώσει ότι ο άνεμος στη Δαδιά είχε αλλάξει φορά και «έσπρωχνε» τη φωτιά προς τα καμένα. Εκτίμησε δε ότι αν βοηθήσει ο καιρός, τα πράγματα στο μέτωπο αυτό θα πάνε καλύτερα εντός της ημέρας.

Η φωτιά καίει για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα έχοντας ήδη προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή στο δάσος της Δαδιάς καθώς ζουν πολλά είδη σπάνιας πανίδας και χλωρίδας που έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα στο οικοσύστημά τους.

Οι επιχειρήσεις είχαν επικεντρωθεί από χθες αρχικά στο νοτιοδυτικό μέτωπο, αλλά μια αναζωπύρωση που σημειώθηκε νωρίς το βράδυ είχε ως αποτέλεσμα να εκκενωθεί εκ νέου ο οικισμός της Δαδιάς, καθώς η πυρκαγιά κατευθύνθηκε στα βορειοανατολικά, προς την εθνική οδό.

Για το λόγο αυτό, κλειστή παρέμενε η Εθνική Οδός Αλεξανδρούπολης – Ορεστιάδας από το ύψος του κόμβου Λαγυνών έως το ύψος του κόμβου Δαδιάς.

Η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Επαρχιακής Οδού Λαγυνών – Δαδιάς.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 320 πυροσβέστες, με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 68 οχήματα. Συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η ΕΛ.ΑΣ., οι Δασικές Υπηρεσίες Έβρου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter