Απειλεί για αιματοχυσία το καθεστώς του Ιράν – στους 60 οι νεκροί

Απειλεί για αιματοχυσία το καθεστώς του Ιράν – στους 60 οι νεκροί

Η ηγεσία της αστυνομίας του Ιράν προειδοποίησε σήμερα Τετάρτη ότι οι δυνάμεις της θα αντιταχθούν «με όλη τους την ισχύ» στους διαδηλωτές που που βρίσκονται στους δρόμους εδώ και 12 ημέρες για τον θάνατο της Μαχσά Αμινί μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία ηθών.

«Σήμερα οι εχθροί της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και κάποιοι ταραχοποιοί προσπαθούν να διαταράξουν την τάξη και την ασφάλεια του έθνους χρησιμοποιώντας κάθε πρόφαση», ανακοίνωσε η διοίκηση της αστυνομίας. Κάνει λόγο για «συνωμοσίες αντεπαναστατών» και «διατάραξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας», όπως μετέδωσε το πρακτορείο Fars.

Να σημειωθεί ότι καμία… ασφάλεια δεν ένοιωσε η 22χρονη Αμινί την ημέρα που συνελήφθη γιατί δεν φορούσε σωστά τη μαντίλα της και κατέρρευσε μέσα στο αστυνομικό τμήμα. Ασφάλεια δεν ένιωσε ούτε η δολοφονημένη με 6 αστυνομικές σφαίρες 20χρονη Χαντίς Νατζαφί, διαδηλώτρια η οποία έπεσε νεκρή κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων την περασμένη Πέμπτη και ο θάνατος της έγινε γνωστός μόλις την Κυριακή από δημοσιογράφο.

Επιπλέον, στις διαδηλώσεις που πραγματοποιούνται κάθε βράδυ από τις 16 Σεπτεμβρίου περίπου 60 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και περισσότεροι από 1.200 διαδηλωτές έχουν συλληφθεί, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό του πρακτορείου Fars.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter