Για προπαγάνδα κατηγορούν τον πρωθυπουργό ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

Για προπαγάνδα κατηγορούν τον πρωθυπουργό ΝΔ, ΚΚΕ και ΔΗΜΑΡ

Έντονη ήταν η αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης στην ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωση της η ΝΔ επισημαίνει:

«Ο κ. Τσίπρας αναλώθηκε σε μια ομιλία – ορισμό της προπαγάνδας σε πλήρη απόσταση από την δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες. Ούτε μια λέξη για τη φτώχεια που εξαιτίας του αυξήθηκε αυτά τα δυο χρόνια. Ούτε μια λέξη για την άγρια υπερφορολόγηση όλων των Ελλήνων και τη νέα μείωση των συντάξεων που ο ίδιος συμφώνησε. Ούτε μια λέξη για τους ανέργους που χάνουν την ελπίδα τους. Και όλα αυτά γιατί ο ίδιος επέλεξε τόσους μήνες να παριστάνει ότι διαπραγματεύεται για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης. Όλα αυτά γιατί η Κυβέρνησή του αρνείται δογματικά τις ιδιωτικοποιήσεις και τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η οικονομία. Ο κ. Τσίπρας εισπράττει όλο και περισσότερο την αγανάκτηση και την περιφρόνηση όλων των Ελλήνων».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του για την ομιλία του Αλ. Τσίπρα στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «όσο ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ απομακρύνονται από τις υποσχέσεις, με τις οποίες υφάρπαξαν την ψήφο του λαού κι αποδεικνύονται οι καλύτεροι υπηρέτες των μέτρων της ΕΕ και του κεφαλαίου, τόσο θα ανασύρουν τα κάλπικα διλήμματα, τύπου “πρόοδος- συντήρηση”, προσπαθώντας να διαχωριστούν από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και λοιπούς συνεταίρους του 3ου μνημονίου».

«Οι αναφορές στις δήθεν “επιτυχίες” της διαπραγμάτευσης προκαλούν τη νοημοσύνη του λαού, ο οποίος θα έρθει αντιμέτωπος με ένα νέο γύρο επίθεσης, με τη μείωση του αφορολόγητου, τη νέα περικοπή στις συντάξεις, την επέκταση των ιδιωτικοποιήσεων κλπ» τονίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι «το παραμύθι των “αντιμέτρων” δεν πείθει κανέναν, όχι μόνο γιατί δεν θα αναπληρώνουν τις τεράστιες νέες απώλειες, όχι μόνο γιατί θα αφορούν ψίχουλα προς την πιο ακραία φτώχεια που η ίδια τους η πολιτική μεγαλώνει, αλλά κυρίως γιατί η μερίδα του λέοντος των “αντιμέτρων” θα κατευθύνεται στο κεφάλαιο, μέσω της μείωσης της φορολογίας του και της επιδότησης του για φθηνούς και αναλώσιμους εργαζόμενους».

«Ο λαός έχει πείρα και για να δει τη νέα παγίδα που του στήνουν, αλλά και για να οργανώσει πιο αποφασιστικά την πάλη του ενάντια σε παλιά και νέα αντιλαϊκά μέτρα, ΕΕ-κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Για «διχαστική ομιλία για το εσωκομματικό ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ μακριά από τις ανάγκες του σήμερα», έκανε λόγο Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος. Όπως είπε ο πρωθυπουργός «αντιπολιτεύτηκε την αντιπολίτευση αντί να απαντήσει για τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του».

«Νέα μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, νέα μείωση συντάξεων, υπερφορολόγηση, μείωση αφορολόγητου, αποδοχή πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% για πολλά έτη, προληπτική νομοθέτηση που η κυβέρνηση χαρακτήριζε αντισυνταγματική και εκτός κοινοτικού κεκτημένου, αντίμετρα αν και εφόσον επιτευχθούν τα πλεονάσματα άνω του 3,5% που ο ίδιος ο κ. Τσίπρας θεωρεί ανέφικτα, καμία δέσμευση για χρέος, ενεργειακή ανασφάλεια με πώληση μονάδων της ΔΕΗ, καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας. Επιστρέφει όμως η τρόικα που έχει μετονομαστεί σε θεσμούς! Αυτός και αν είναι “θρίαμβος” με θύμα ολόκληρη την κοινωνία!» καταλήγει στη δήλωσή του, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter