Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions league

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Champions league

Για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι προκρίθηκε πανάξια στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με τη χθεσινοβραδινή νίκη της 2-0 επί της Παρί Σεν Ζερμέν, την οποία είχε νικήσει με 2-1 και στο πρώτο παιχνίδι στο Παρίσι. Αυτός θα είναι ο δεύτερος ευρωπαϊκός τελικός στην ιστορία των «Πολιτών» μετά από εκείνον του 1970 στο Κύπελλο Κυπελλούχων (είχε νικήσει 2-1 την πολωνική Γκόρνικ στη Βιέννη). H Σίτι, η οποία θα περιμένει σήμερα την αντίπαλο της στο μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην Κωνσταντινούπολη, που θα βγει από το ζευγάρι Τσέλσι – Ρεάλ Μαδρίτης (1-1 το πρώτο παιχνίδι), έγινε η 9η αγγλική ομάδα που φτάνει στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, είτε ως Κύπελλο Πρωταθλητριών, είτε ως Champions league.

Ανώτερη σε όλα η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα, που έφθασε στον τελικό με έξι νίκες σε ισάριθμα νοκ άουτ ματς με αντιπάλους τις Γκλάντμπαχ, Ντόρτμουντ, Παρί, πήρε πανάξια την πρόκριση με δύο γκολ του Μάχρεζ στο 11’ και στο 63’ και επωφελήθηκε με τον καλύτερο τρόπο την απουσία του Κίλιαν Εμπαπέ από τη χθεσινή ρεβάνς (είχε ενοχλήσεις και δεν αγωνίστηκε καθόλου). Οι Γάλλοι αποδείχθηκαν χωρίς το μεγάλο τους αστέρι, κατώτεροι των περιστάσεων. Μετά το δεύτερο γκολ των Αγγλων, αποσυντονίστηκαν, έβγαλαν πολλά και αδικαιολόγητα νεύρα, έμειναν με 10 παίκτες στο 68’ λόγω αποβολής του Ντι Μαρία που χτύπησε εκτός φάσης τον Φερναντίνιο και μέχρι τη λήξη του ημιτελικού γλίτωσαν και από άλλα γκολ αλλά και από άλλες αποβολές. Μοναδική καλή στιγμή τους το δοκάρι του μαρκίνιος στο 16’. Δοκάρι είχε και η Σίτι στο 78’ με τον Φόντεν.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Π. Γκουαρντιόλα): Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Ρούμπεν Ντίαζ, Ζιντσένκο, Φερναντίνιο, Γκιντογάν, Μπερνάντο Σίλβα (82’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Αγουέρο), Ντε Μπρόινε (82’ Γκάμπριελ Ζέσους), Μαχρέζ

ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ (Μ. Ποτσετίνο): Νάβας, Φλορέντσι (75’ Νταγκμπά), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Ντιαλό (83’ Μπάκερ), Παρέδες (75’ Ντανίλο), Ερέρα (62’ Ντράξλερ), Βεράτι, Ντι Μαρία, Νεϊμάρ, Ικάρντι (62’ Μόιζε Κιν)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter