Για πρώτη φορά διευθυντής γραφείου Τύπου κόμματος διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΤ

Για πρώτη φορά διευθυντής γραφείου Τύπου κόμματος διορίζεται πρόεδρος της ΕΡΤ

Με τις ψήφους μόνο της ΝΔ, η Βουλή ενέκρινε την πρωτοφανή μεταφορά του Μεγάρου Μαξίμου στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και νέος πρόεδρος της ΕΡΤ δικαιολόγησε το «μαύρο» της κυβέρνησης Σαμαρά, αποδίδοντας την ευθύνη στους εργαζόμενους, ενώ απαξίωσε το εργασιακό δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

Με προφάσεις και λεκτικούς ελιγμούς αποπειράθηκε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής να απαντήσει στην κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρώην επικεφαλής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού και προηγουμένως της Πειραιώς, Κ. Ζούλας.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ζούλας, η «κηδεία» και η ΕΡΤ

Στο εύλογο ερώτημα αν συνάδει η δέσμευση Μητσοτάκη περί ακομμάτιστης ΕΡΤ με την επιλογή του ιδίου, ο Κ. Ζούλας επικαλέστηκε τα 30 χρόνια δημοσιογραφικής του πορείας αλλά και τη βούληση του πρωθυπουργού για ευθυγράμμιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης με τις επιταγές του Συντάγματος. Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν πάει να πει πως όσοι είχαν κομματικό ρόλο, θα προτάξουν το κομματικό συμφέρον έναντι του εθνικού.

Διαβάστε ακόμη: Κάτσης: Διώξατε ΠΑΟ και Άρη από την ΕΡΤ για χάρη του Μαρινάκη; (Video)

Όσον αφορά το ότι η ανακοίνωση των επιλογών της κυβέρνησης για το Δ.Σ. της ΕΡΤ προηγήθηκε της προβλεπόμενης διαδικασίας για προκήρυξη έκφρασης ενδιαφέροντος, χαρακτήρισε την πρακτική αυτή «παράδοξη» και την κριτική «προσχηματική».

Διαβάστε ακόμη: Ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ θεωρεί υπεύθυνους για το «μαύρο» τους εργαζόμενους

Στην εισαγωγική τοποθέτηση του Κ. Ζούλα απάντησε ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Κάτσης, διερωτώμενος τι θα είχε γίνει αν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προτείνει για την ίδια θέση τον Θ. Καρτερό ή την Ρ. Σβίγγου. «Για Πράβντα μιλήσατε, για ¨μαδούρους¨ μιλήσατε, για κομματικό κράτος μιλήσατε και σήμερα τα κάνετε όλα στο πολλαπλάσιο» σχολίασε και συμπλήρωσε: «Εν τέλει, πώς είναι δυνατόν να ακούγεται στην Επιτροπή και να μη γελάνε και οι πέτρες ότι ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε από τον κ. Ζούλα που τον είχε διευθυντή στο γραφείο Τύπου, να πάει στην ΕΡΤ και να την κάνει αντικειμενική. Ποιον πείθει αυτή η δικαιολογία;».

Φταίνε οι γερασμένοι εργαζόμενοι για το «μαύρο»

Εντύπωση προκάλεσε η θέση που διατύπωσε ο νέος πρόεδρος της ΕΡΤ για το αντιδημοκρατικό «μαύρο» που έπεσε επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Παραθέτοντας αθροιστικά τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων της ΕΡΤ από το 2011 έως και το 2013, ο πρώην διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού συμπέρανε πως «το ¨μαύρο¨ στην ΕΡΤ είχε προκύψει πολύ πριν κλείσει», αναπαράγοντας ουσιαστικά την επιχειρηματολογία της κυβέρνησης του «μαύρου».

Απαξίωσε, επίσης, το εργασιακό δυναμικό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης παρουσιάζοντάς το ως γερασμένο, αφήνοντας αιχμές για το γεγονός ότι επαναπροσλήφθηκαν χωρίς να έχει προηγηθεί αξιολόγηση όλοι όσοι είχαν απολυθεί για να συσταθεί το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ.

Εκμυστηρευόμενος δε τα τηλεφωνήματα που έλαβε μετά την ανακοίνωση του ονόματός του για τη συγκεκριμένη θέση, είπε -μεταξύ άλλων- στην Επιτροπή ότι «κάποιοι μεταξύ αστείου και σοβαρού μου είπαν και συλλυπητήρια, και όχι τυχαία…».

Σύγκρουση συμφερόντων;

Χωρίς απάντηση έμειναν οι αιχμές του Μ. Κάτση προς το μέλος του Δ.Σ., Ν. Ελματζιόγλου. «Εσείς που είστε ιδιοκτήτης στούντιο, αναρωτιέμαι αν ήταν δικά σας τα στούντιο που χρησιμοποιήθηκαν μετά το ¨μαύρο¨ για να εκπέμψει η ΔΤ; Αν ήταν δικά σας, θέλω να γνωρίζω το αντίτιμο που καταβλήθηκε. Και τώρα τι θα προτείνετε στη διοίκηση; Θα συνεχίσετε ιδιωτικές παραγωγές ή outsourcing;», ήταν τα ερωτήματα που απηύθυνε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Ελματζιόγλου, με το νέο μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ να αποφεύγει να δώσει σαφείς απαντήσεις.

Να σημειωθεί ότι μόνο οι εκπρόσωποι της συμπολίτευσης υπερψήφισαν τις κυβερνητικές επιλογές για το νέο Δ.Σ. της ΕΡΤ, με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την Ελληνική Λύση να καταψηφίζουν, ενώ ΚΙΝΑΛ και ΜΕΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter