Για τα fake news Βελόπουλου φταίει… ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αθανασίου

Για τα fake news Βελόπουλου φταίει… ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Αθανασίου

«Δάκτυλο» του… ΣΥΡΙΖΑ είδε ο Χαράλαμπος Αθανασίου πίσω από τα fake news του Κυριάκου Βελόπουλου!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Κυριάκος Βελόπουλος, με σημερινή του ανάρτηση, έκανε λόγο για άφιξη 200 προσφύγων και μεταναστών στη Μυτιλήνη, αναπαράγοντας μία είδηση του 2019.

Έγραψε χαρακτηριστικά: «ΤΡΟΜΟΣ! ΜΥΤΙΛΗΝΗ: ΑΦΙΞΗ 200 ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΩΡΕΣ! Η Νέα Δημοκρατία λέει όλα καλά! Αύξηση των μεταναστευτικών ροών τα ξημερώματα. Προέρχονται από “κλειστές δομές” (τους αμόλησε ο Ερντογάν) που λειτουργούσαν στην Τουρκία αλλά “εγκαταλείφθηκαν”! ΘΕΕ ΜΟΥ ΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ!»

Από την πλευρά του ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης τον διέψευσε κάνοντας το εξής ποστ:

«Αφίξεις στα νησιά Απρίλιος 39 άτομα (4/2019: 2773). 1ο Τετράμηνο 2020 μείωση ροών 20%. Διαρκής προτεραιότητα η φύλαξη των συνόρων μας».

Ωστόσο, ο βουλευτής Λέσβου της Ν.Δ. και Αντιπρόεδρος της Βουλής Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε διαφορετική… άποψη, μία μάλλον πολύ εναλλακτική προσέγγιση του θέματος καθώς πίσω από την ανάρτηση Βελόπουλου είδε… ΣΥΡΙΖΑ.

Ίσως ο κ. Αθανασίου μπέρδεψε την Πρωτομαγιά με την Πρωταπριλιά.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση του το απόγευμα Πρωτομαγιάς ανέφερε:

«Φαίνεται ότι η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, με την ολοκληρωτική επικράτηση του Πρωθυπουργού, ενόχλησε τα Συριζαϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων και, επιχειρώντας να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδουν ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία.

Κατανοούμε την νευρική αμηχανία στην οποία περιήλθαν τα διάφορα κέντρα παραπληροφόρησης της αντιπολίτευσης, λόγω των επιτυχιών της Κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της πανδημίας και του μεταναστευτικού.

Αυτό που εμείς δεν μπορούμε να επιβάλλουμε είναι ο αυτοσεβασμός στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες.

Όσον αφορά το Λιμενικό Σώμα, απαλλαγμένο από τους περιορισμούς του παρελθόντος, ανταποκρίνεται με απόλυτη επιτυχία στη φύλαξη των συνόρων μας».

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρεται το stonisi.gr, άμεση και ειρωνική ήταν η απάντηση της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στο «πρωτομαγιάτικο» δελτίο τύπου του Χαράλαμπου Αθανασίου.

Σε αυτό αναφέρεται:

«Πρωτομαγιά σήμερα και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου ανακάλυψε … τα fakenews.

Φαντασιώθηκε «Συριζαιϊκά κέντρα παραγωγής ψευδών ειδήσεων που επιχείρησαν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, διαδίδοντας ότι τις πρωινές ώρες σήμερα εισήλθαν στη Λέσβο παράνομα 200 μετανάστες από την Τουρκία».

Πλην όμως «άνθρακες ο θησαυρός» κ. Αθανασίου.

Το δημοσίευμα περί της άφιξης των 200 που φυσικά δεν έγινε ποτέ, ήταν ανακοίνωση του Προέδρου της «Ελληνικής Λύσης» κ. Βελόπουλου. Ο οποίος έσπευσε μάλιστα να την «κατεβάσει» από το μέσο Κοινωνικής Δικτύωσης στο οποίο την είχε αναρτήσει μετά από σχετική απάντηση του αρμόδιο Υπουργού μετανάστευσης που τον διέψευδε».

Με την ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία προτείνει τον κ. Αθανασίου να ξαναδιαβάσει τη δήλωση του και «ιδιαίτερα το σημείο στο οποίο καλείτε σε «αυτοσεβασμό στους ψευδολόγους και τους συκοφάντες». Σας προτείνουμε να το ενστερνιστείτε. Θα σας κάνει καλό» αναφέρει η ανακοίνωση και καταλήγει:

«Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, θα τον βρίσκεστε μπροστά σας. Συνέχεια. Θέτοντας σας προ και τω ν προσωπικών σας ευθυνών για το ότι μετατρέψατε τη Λέσβο σε μια ανοιχτή φυλακή 20.000 προσφύγων και μεταναστών υποθηκεύοντας το μέλλον της».

Με πληροφορίες από Stonisi.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter