Για τα κοινοτικά κονδύλια της κατάρτισης ο Κ. Χατζηδάκη ετοιμάζεται να «σκοτώσει» και τον ΟΑΕΔ

Για τα κοινοτικά κονδύλια της κατάρτισης ο Κ. Χατζηδάκη ετοιμάζεται να «σκοτώσει» και τον ΟΑΕΔ

Τον ΟΣΕ ήδη από το 2008 κατάφερε να τον « ανασυγκροτήσει» καταστρέφοντας τις ζωές των υπαλλήλων του…

Η Ολυμπιακή από το 2009 δεν υπάρχει πια με υπογραφή Χατζηδάκη και δώρο στον όμιλο Βασιλάκη μέσω Βγενόπουλου. Τότε είχε εισπράξει το ελληνικό δημόσιο το πενιχρό ποσό των 178 εκ ευρώ αφού πρώτα ο κος Χατζηδάκης, ως υπουργός που υποτίθεται ότι προστάτευε τα συμφέροντα του ελληνικού δημοσίου  είχε φροντίσει να την απαξιώσει! Προσφάτως ο «γαλαντόμος» έσπρωξε και 120 εκ ευρώ στην AEGEAN για να αποδείξει τη διαχρονικότητα του συνθήματος «Είσαι της Aegean το τσιράκι, Χατζηδάκη» που φώναζαν το 2009 οι 5.500 εργαζόμενοι της Ολυμπιακής που τους σκότωσε εν μία νυκτί.

Η ΔΕΗ στενάζει υπό το βάρος των παρεμβάσεων Χατζηδάκη (έκανε, ο διάδοχος της ΑΔΜΗΕ  2 μήνες να  συνδέσει ρολόι σε δικηγορικό γραφείο με αποτέλεσμα να στραφεί στους ιδιώτες) και οι καταναλωτές θαυμάζουν τον υπερδιογκωμένο λογαριασμό τους από τις αυξήσεις ρεύματος!

Σκοτώνει εργασιακές σχέσεις, επικουρική ασφάλιση και ΣΕΠΕ

Η μισθωτή εργασία στενάζει υπό το βάρος της μείωσης αποδοχών δια μέσω του ελαστικού 10ωρου. Σε λίγο θα στενάξει και ο μικρομεσαίος από τη μείωση του τζίρου του λόγω πτώσης της αγοραστικής δύναμης του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Οι εισφορές των ασφαλισμένων για επικούρηση ετοιμάζονται να «σκοτωθούν» στον χρηματιστηριακό τζίρο, ενώ το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) καταργήθηκε στην ουσία δια της δήθεν αναβάθμισης του σε ανεξάρτητη αρχή. Το σύνθημα έχει δοθεί  (όλα αυτά με υπογραφή Χατζηδάκη).

Τα κοινοτικά κονδύλια της κατάρτισης είναι ο στόχος

Ο ανεπάγγελτος σούπερμαν ετοιμάζεται να ορμήσει και σε ένα άλλο μετερίζι κοινωνικής πολιτικής. Ο ΟΑΕΔ χρειάζεται εκσυγχρονισμό και υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του συστήματος αξιολόγησης και πιστοποίησης των παρόχων της κατάρτισης και των καταρτιζομένων, απεφάνθη χθες ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο που έχει τοποθετηθεί στο υπουργικό θώκο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης…

Το σχέδιο σαφές… Συρρίκνωση του ΟΑΕΔ δια τριχοτομήσεως… Εχει καταρτιστεί ήδη από την πρώτη θητεία του Γ. Βρούτση στο υπουργείο (2012-2015). Τότε μετά τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ το 2013, τα γεράκια είχαν δρομολογήσει, για το 2015 τον ξαφνικό θάνατο του ΟΑΕΔ. Το στόχος ήταν η κατάρτιση να περάσει στα δικά τους χέρια… Ηταν από τότε στημένος ο μηχανισμός που λειτούργησε πάλι το 2020 με το περιβόητο πλέον «σκόιλ ελικικου». Τα σχέδια τα χάλασε τότε  η άνοδος ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…

Δυσοίωνο το μέλλον του ΟΑΕΔ

Τώρα; “Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΟΑΕΔ, που θα βάλει τα θεμέλια, για να γίνει πολύ πιο αξιόπιστο το σύστημα της κατάρτισης και της επανακατάρτισης στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί το Φθινόπωρο» , ανέφερε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, σε εκδήλωση, με θέμα: «Το Μέλλον της Εργασίας. Αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει», που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς η κατάρτιση πρέπει να περάσει σε χέρια άλλα… Σε χέρια ιδιωτών, γιατί είναι πολλά τα κονδύλια για την κατάρτιση εργαζομένων που έρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης… Το ευτυχές για τα γεράκια που λυμαίνονται ως εργολάβοι τα κρατικά χρήματα είναι ότι βρίσκεται ο κατάλληλος άνθρωπος στο κατάλληλο σημείο… Ο δικός τους άνθρωπος.  Ο Κ. Χατζηδάκης έχει «σκοτώσει» ότι έχει περάσει από τα χέρια του. Ήρθε η ώρα να δολοφονηθεί (δια της τριχοτομήσεως) και ο ΟΑΕΔ. Το σχέδιο υπάρχει. Η εμπειρία του «σκοιλ ελικικού» έχει δείξει ότι δεν μπορεί να περάσει ο πακτωλός κοινοτικών χρημάτων μέσω των κρατικών δομών του ΟΑΕΔ… Απο εδω και πέρα αναμένουμε επίθεση στον τρόπο λειτουργίας του ΟΑΕΔ (όπου θα φταίνε οι εργαζόμενοι και όχι ο διορισμένος διοικητης). Ετσι λειτουργεί ο “δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο”… Απαξιώνει τη δομή, την τεμαχίζει και την πουλά με τη ζημιά να εγγράφεται στον κρατικό κορβανα…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter