Για τη δολοφονία Λουκμάν έφταιγε το… θύμα: «Απλά τον ακούμπησα με το μαχαίρι» – Δεν είμαστε Χρυσαυγίτες

Για τη δολοφονία Λουκμάν έφταιγε το… θύμα: «Απλά τον ακούμπησα με το μαχαίρι» – Δεν είμαστε Χρυσαυγίτες

Στον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν απέδωσαν την ευθύνη για τη δολοφονία του, τον Ιανουάριο του 2013 στα Πετράλωνα οι δύο κατηγορούμενοι στην κατοχή των οποίων είχαν μάλιστα βρεθεί και φυλλάδια της Χρυσής Αυγής. 

Οι κατηγορούμενοι και καταδικασμένοι Πρωτόδικα Διονύσης Λιακόπουλος και Χρήστος Στεργιόπουλος κινήθηκαν στην ίδια υπερασπιστική γραμμή με το πρωτόδικο δικαστήριο και πρόσθεσαν ότι το θύμα «έκανε κεφαλοκλείδωμα στον πρώτο κατηγορούμενο», με αποτέλεσμα να τον μαχαιρώσει.

«Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς» ανέφερε ο Λιακοπουλος, προσθέτοντας μόνο πως «κάναμε ένα λάθος». Οι δύο κατηγορούμενοι υποστήριξαν επίσης ότι δεν είναι οπαδοί της Χρυσής Χρυσής παρά τα 100 προεκλογικά φυλλάδια που βρέθηκαν στο σπίτι του ενός.

«Τα είχα πάρει από περιέργεια γιατί ήταν τότε νέο κόμμα. Τα χρησιμοποιούσα για να σημειώνω τα αποτελέσματα στο στοίχημα, γιατί τα περισσότερα ήταν τυπωμένα από τη μία μεριά».

Οι διάλογοι

Χαρακτηριστικοί είναι επίσης οι διάλογοι μεταξύ κατηγορουμένων και του εισαγγελέα στο δικαστήριο.

Εισαγγελέας: Αυτόπτης μάρτυρας είδε εσάς στο πεζοδρόμιο, τον συγκατηγορούμενό σας να λέει: «Έλα να φύγουμε» και το θύμα πεσμένο και αγκαλιά τη ρόδα ενός φορτηγού. Εσείς δεν είδατε τίποτα από όλα αυτά

Κατηγορούμενος: Όχι

Εισαγγελέας: Ο αστυνομικός που σε ήλεγξε το βράδυ εκείνο, λέει πως του απαντήσατε ότι «καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

Κατηγορούμενος: Δέκα αστυνομικοί ήταν εκεί, δεν το άκουσε κάνεις. Αρνούμαι ότι το είπα.

«Απλά ακούμπησα το μαχαίρι πάνω του»

Σε μια προσπάθεια να πείσει ότι ο ίδιος δεν ήθελε να σκοτώσει το θύμα ο Στεργιοπουλος υποστήριξε πως… απλά ακούμπησε πάνω του το μαχαίρι για εκφοβισμό.

«Κατέβηκε ο Λιακοπουλος από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χεριά. Δεν έβλεπα τί έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω από το Λιακόπουλο σκυμμένος. Άφησε τον, του λέω αλλά δεν τον άφηνε.

Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη» ισχυρίστηκε και συνέχισε «το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει. Φεύγουμε. Δεν κρυφτήκαμε, ούτε εξαφανιστήκαμε, ούτε εξαφανίσαμε τα μαχαίρια. Ξεκινήσαμε τη βόλτα μας».

Παρά τις ερωτήσεις του προέδρου, ο κατηγορούμενος επέμεινε: «Θεώρησα ότι από τα τραύματα τα δικά μου δεν είχε πάθει τίποτα. Δεν είδα να τον κτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα».

Αναφορικά με το μαχαίρι που βρέθηκε στη σέλα της μηχανής του, υποστήριξε ότι το είχε για τη δουλειά του, καθώς ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τί θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές, ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Η δίκη συνεχίζεται στις 22 Μαρτίου με την εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter