Για τη ΝΔ, όλα είναι «αυτονόητα» όπως και η πολιτική της αμνησία

Για τη ΝΔ, όλα είναι «αυτονόητα» όπως και η πολιτική της αμνησία

Με μεγάλη δυσκολία εκστόμισε καλό λόγο η Νέα Δημοκρατία. Όχι, μην την παρεξηγείτε και μην πάει ο νους σας στο κακό. Το συνόδευσε με εκφράσεις που δηλώνουν πλήρη αμνησία, επιλεκτική όπως πάντα.

Γιατί την έκφραση «ενθαρρυντικό που ο πρωθυπουργός υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας» τη συνόδευσε, πέραν της «αυτονόητης» με λέξεις όπως: «καθυστερημένα», «γιατί», «κομματική προσήλωση»..

Είναι απορίας άξιο βέβαια γιατί τέτοιο όργανο, δεν είχε θεσμοθετηθεί κατά τη διάρκεια των δεκαετιών κυβέρνησης της ΝΔ. Εξάλλου, η ίδια το ονομάζει «αυτονόητο». Γιατί δεν το είχαν κάνει -αυτονόητα- στο παρελθόν; 

Γιατί δεν είχαν καλέσει καθηγητές, Έλληνες και ξένους να καταθέσουν την εμπειρία και τις γνώσεις τους;

Γιατί δεν είχαν καλέσει τους αρμόδιους και εξειδικευμένους φορείς να συνδράμουν;

Αναπάντητα ερωτήματα όπως αναπάντητα μένουν όλα τα ερωτήματα προς το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη…

Πάμε παρακάτω…

Να φανταστούμε επίσης, πως επί Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρχαν κομματικές επιλογές (για τις οποίες κατηγορεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ) και όλα ήταν αξιοκρατικά… Οι επιλογές σε όλα τα υπουργεία δεν ήταν κομματικές…

Σωστά… ήταν περισσότερο “οικογενειακές”…

Ευτυχώς και θυμόμαστε και δεν ξεχνάμε…

Θετικό πάντως που ήταν η πρώτη ανακοίνωση με την οποία η ΝΔ δεν ζήτησε εκλογές…

Όλη η ανακοίνωση:

«Είναι ενθαρρυντικό που ο πρωθυπουργός, έστω και με καθυστέρηση, υιοθέτησε την αυτονόητη ανάγκη σύστασης ενός νέου οργάνου Πολιτικής Προστασίας με στελέχη που θα επιλεγούν με αξιοκρατικά κριτήρια», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και προσθέτει:

«Αν αυτή, ωστόσο, είναι η βούληση του κ. Τσίπρα, ας εξηγήσει γιατί μόλις τις προηγούμενες μέρες τοποθέτησε ως νέους επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας πρόσωπα που έχουν να επιδείξουν ως σημαντικότερο προσόν τους την κομματική τους προσήλωση στο ΣΥΡΙΖΑ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter