Για τη Μαρέβα για όλα φταίει η Ντόρα

Για τη Μαρέβα για όλα φταίει η Ντόρα

Ο γιος Μητσοτάκη πριν προλάβει να τελειώσει καλά καλά το πανεπιστήμιο και το στρατιωτικό του μπήκε στο Ευρωκοινοβούλιο. Μιλάμε για τέτοιες ικανότητες. Και για να μη φανεί το βόλεμα στα κοινά βλέμματα, η τακτοποίηση έγινε μέσω Ισπανίας και κρατήθηκε κρυφή. Είναι ίσως η μόνη σκανδαλώδης περίπτωση που αποκάλυψε το Documento για την οποία η ΝΔ δεν έβγαλε ανακοίνωση για να υποστηρίξει έστω ότι «χτυπάνε την οικογένεια του πρωθυπουργού». Κάποιοι έξυπνοι (εξυπνότεροι του Μητσοτάκη σίγουρα) έπεισαν τους υπόλοιπους ότι δεν είναι καιρός για λεονταρισμούς απέναντι στο Documento. Ετσι επιχείρησαν απλώς να στεγανοποιήσουν και πάλι τα μέσα ενημέρωσης για να μην ακουστεί ή γραφτεί το παραμικρό, έστω και επικριτικό, για το Documento. Στο Μαξίμου όμως δεν υπήρξε η ηρεμία του εξωτερικού πλαισίου. Εγινε σφαγή. Το θέμα που τέθηκε δεν ήταν τι θα κάνουν με τον Βαξεβάνη αλλά ποιος είναι το βαθύ λαρύγγι. Στο τραπέζι από ξύλο καρυδιάς έπεσαν διάφορα ονόματα,

ενώ κάποιοι επιχείρησαν με κομψό τρόπο να υποδείξουν πρόσωπα της αντιπάθειάς τους. Τελικώς, όπως συνέβη και με την αποκάλυψη του Documento για το σπίτι του Βολταίρου, τις ευθύνες έριξαν και πάλι στην Ντόρα. Ισως γιατί όσοι τοποθετήθηκαν υπέρ τού ότι σε αυτήν ανήκει η διαρροή γνώριζαν ότι η συγκεκριμένη θεωρία θα άρεσε πολύ στη Μαρέβα.

Προσωπικά δεν μου πέφτει λόγος για τις πηγές των συντακτών της εφημερίδας, αλλά μάλλον είναι άδικο και βλακώδες να ρίχνουν ευθύνες στην αξιοπρεπή αδερφή του αφεντικού την ώρα που ο διορισμός του γιου Μητσοτάκη φιγουράριζε σε κοινή θέα στο ισπανικό ίντερνετ.

Αν και κανένας δεν επέδειξε, απ’ ό,τι έμαθα, ψήγματα στοιχείων ενοχής της Ντόρας, οι παρά τη Μαρέβα επέμεναν ότι έτσι έχουν τα πράγματα. Για μια ακόμη φορά είπαν στον Μητσοτάκη αυτό που ήθελε να ακούσει. Θα αναρωτηθούν οι αφελείς: «Μα τόσο αντιπαθής τούς είναι η Ντόρα;». Οπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Φέτος το Πάσχα υπήρχαν δύο στήλες καπνού κάτω από την ιδιοκτησία των Μητσοτάκηδων στη Σούδα. Η μία έβγαινε από

το πατρικό σπίτι των Μητσοτάκηδων, ιδιοκτησίας πλέον του Κυριάκου Μητσοτάκη, και η άλλη από το διπλανό οικόπεδο, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη μετά την απαγόρευση εισόδου της στο πατρικό έχτισε μέσα σε τρεις μήνες ένα πανέμορφο σπίτι που εκτείνεται σε ένα επίπεδο, λόγω των προβλημάτων που έχει στο γόνατο. Δύο οβελίες σουβλίστηκαν στις ιδιοκτησίες της Οικογένειας, αν και θεωρείται βέβαιο ότι αν υπήρχε τρόπος στη σούβλα δεν θα είχαν περαστεί αρνιά αλλά άλλα θηλαστικά.

Η Ντόρα απόλαυσε με τα παιδιά της το Πάσχα στο νέο σπίτι που διακοσμήθηκε με πολύ γούστο. Η απλότητα και η αρχιτεκτονική του σπιτιού τής οικογένειας Μπακογιάννη είναι από τα πράγματα που σχολιάζουν συχνά όσοι Κρητικοί μπαινοβγαίνουν. Οι μόνιμοι μάλιστα εργαζόμενοι στο ακίνητο (κηπουροί, φροντιστές κ.λπ.) λένε συχνά πυκνά ότι «το σπίτι της Ντόρας είναι ήρεμο και δεν μοιάζει αυτό με το διπλανό της Γαμπρόφσκι». Ναι, καλά διαβάσατε, δεν πρόκειται για εκ παραδρομής αναγραμματισμό του ονόματος. Τώρα γιατί αποκαλούν την Γκραμπόφσκι «Γαμπρόφσκι» δεν το γνωρίζω. Κρητικοί και κουζουλοί είναι, ό,τι θέλουν κάνουν. Ως Κρητικοί σχολιάζουν και άλλα πράγματα για την οικογένεια από το Πάσχα. Για παράδειγμα το πώς εμφανίστηκε το πρωθυπουργικό ζεύγος δημοσίως. Τίποτε δεν θύμιζε τις εποχές που ο Κυριάκος Μητσοτάκης αγκάλιαζε τη σύζυγο και πόσταρε εκείνες τις χαμογελαστές φωτογραφίες με λεζάντα «η Μαρέβα μου και εγώ». Μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Τόσο μεγάλο που ο ένας κοιτάει στη Δύση και ο άλλος στην Ανατολή. Σαν δυο ξένοι. Αποξενώνουν οι ευθύνες τους ανθρώπους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter