Για την κυβερνητική μονοφωνία των καναλιών φταίει ο… κορονοϊός

Για την κυβερνητική μονοφωνία των καναλιών φταίει ο… κορονοϊός

Μαθήματα διαστροφής της πραγματικότητας παρέδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα απαντώντας για την κυβερνητική μονομέρεια των τηλεοπτικών καναλιών για την οποία τα έχει ήδη εγκαλέσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, φτάνοντας στο σημείο να επικαλεστεί την πανδημία για το γεγονός πως σύσσωμα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εμφανίζονται εξωβελισμένα από τους τηλεοπτικούς δέκτες. Ούτε λέξη για τη διαγραφή-κόλαφος της διοίκησης της ΕΡΤ από την ΕΣΗΕΑ.

Σε ερώτηση του documentonews.gr, ο Γιάννης Οικονόμου επικαλέστηκε τον κορονοϊό και την πανδημία για να υπερασπιστεί την εξωφρενική κυβερνητική κάλυψη που έφτασε το 80%, αφήνοντας στην αφάνεια τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Αναφέρεστε σε ένα χρονικό διάστημα λιγότερο από δύο μήνες, το οποίο προφανώς, να θυμίσουμε ότι είναι η περίοδος που βρισκόμαστε στην αιχμή της πανδημίας και της καραντίνας απάντησε αρχικά στην ερώτηση του documentonews.gr ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφού του ζητήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία του ΕΣΡ ως αρμόδιος υπουργός για τα θέματα Τύπου.

«Εκείνο το διάστημα υπήρχαν πολύ πυκνές και τακτικές ανακοινώσεις και τηλεοπτικές παρουσίες υπηρεσιακών και κυβερνητικών παραγόντων. Είχαν, όμως, ενημερωτικό χαρακτήρα, αφορούσαν  την  ενημέρωση της κοινής γνώμης για το πώς θα πρέπει να συμπεριφερθούμε απέναντι στην πανδημία. Δεν είχαν κάποιες πολιτικές διαστάσεις ή οποιαδήποτε πολιτικά μηνύματα» υποστήριξε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, παρότι τόσο τότε όσο και το διάστημα που ακολούθησε, τα τηλεοπτικά κανάλια εμφανίζουν πρωτοφανή μονομέρεια, με ελάχιστο χρόνο για την αξιωματική αντιπολίτευση και με κόμματα όπως το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 να μένουν όλο και πιο συχνά χωρίς εκπροσώπηση.

«Οπότε νομίζω ότι δεν είναι κατάλληλο το χρονικό διάστημα αυτό για να βγάλει κανείς συμπεράσματα, όπως αυτά που υπονοεί το ερώτημά σας» κατέληξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μην καταφέρνοντας να αντισταθεί για μία ακόμα φορά στον ειρωνικό σχολιασμό.

Για την ιστορία, το ΕΣΡ έχει ήδη καλέσει σε ακρόαση όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς για την πρωτοφανή αυτή μονομέρεια, αφού όπως προκύπτει, η κάλυψη από τα κανάλια των δραστηριοτήτων της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας ξεπέρασε το 80% και έφτασε ακόμη και το 91%. Ως επακόλουθο, για την αξιωματική αντιπολίτευση αφιερώθηκε μόλις το 10% του τηλεοπτικού χρόνου, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα διαγκωνίζονται να μοιραστούν το 4%.

Διαβάστε επίσης: 

Απάντηση δια της μη απάντησης από το Μαξίμου για τον βίο του πλούσιου «μισθοσυντήρητου Μητσοτάκη»

Προκλητική κάλυψη της κυβέρνησης στους εκατομμυριούχους και καταχρεωμένους υπουργούς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter