Για το ΑΠΕ του Μητσοτάκη οι φωτιές… «σιγοκαίνε»

Για το ΑΠΕ του Μητσοτάκη οι φωτιές… «σιγοκαίνε»

Οι προσπάθειες υποβάθμισης των καταστροφικών συνεπειών των πυρκαγιών που πλήττουν (και) το φετινό καλοκαίρι δεκάδες περιοχές της ελληνικής επικράτειας, καλά κρατούν για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Όσο μπορεί, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να περάσει γραμμή «χαμηλής εντάσεως», όσον αφορά την καταγραφή και την περιγραφή των πυρκαγιών, τόσο από τα φίλια προς την κυβέρνηση ΜΜΕ, όσο και από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Έκπληκτοι διαβάζουμε το νεότερο τηλεγράφημα ανταποκριτή του ΑΠΕ σχετικά με την εξέλιξη της φωτιάς στον εθνικό δρυμό Βάλια Κάλντα, η οποία… σιγοκαίει (όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στον τίτλο της είδησης), έπειτα από 12 ημέρες ενεργών εστιών, έστω και ελεγχόμενων, τα τελευταία εικοσιτετράωρα.

Φαίνεται ότι το ΑΠΕ, το οποίο ελέγχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ακόμη και όρους που εντοπίζονται σε… λογοτεχνικά πονήματα, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι. Ίσως προσμετράται και το γεγονός πως διανύουμε τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, μήνας που «παραδοσιακά» χαρακτηρίζεται από τα «μπάνια του λαού»  ενώ οι ρυθμοί της καθημερινότητας «χαλαρώνουν».

Όπως και αντίστοιχα οι όροι που επιστρατεύονται για την περιγραφή μίας πυρκαγιάς…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter