Για το χάλκινο τα κορίτσια

Για το χάλκινο τα κορίτσια

Ένα μετάλλιο θα διεκδικήσει η Εθνική μας στον αγώνα με το Βέλγιο την Κυριακή, μετά την ήττα από τη Γαλλία

Το χάλκινο ευρωπαϊκό μετάλλιο θα διεκδικήσει η εθνική γυναικών, μετά την ήττα της από τη Γαλλία στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ απόψε στην Πράγα (55-77, ημίχρονο 30-35). Η ελληνική ομάδα πάλεψε, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει έναν αντίπαλο από τον οποίο μετρούσε 16 συνεχόμενες ήττες. Οι Γαλλίδες ξέφυγαν μετά το 47–47 και πάτησαν το γκάζι μετά το 34ο λεπτό (50-69, από 50-54). Η Στέλλα Καλτσίδου ήταν η πρώτη σκόρερ της ελληνικής ομάδας με 15 πόντους, ενώ η Εβίνα Μάλτση πέτυχε 9 και η Άρτεμις Σπανού 8.

Το τελευταίο εμπόδιο πριν από το βάθρο θα είναι η ομάδα του Βελγίου, η οποία ηττήθηκε στον άλλο ημιτελικό από την Ισπανία με 68-52. Ο μικρός τελικός θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. το βράδυ της Κυριακής.

Υπενθυμίζεται ότι η εθνική γυναικών της Ελλαδας δεν είχε κατακτήσει ποτέ στην ιστορία της μετάλλιο ούτε είχε φτάσει σε θέση καλύτερη από την 5η στο ευρωπαϊκό στερέωμα. Πριν από την αποψινή ήττα, είχε νικήσει υπερδυνάμεις του χώρου, όπως η Ρωσία, η Τουρκία και η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία. Στη διοργάνωση του 2015, η Γαλλία είχε καταλάβει την 2η θέση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter