Για τρίτη φορά η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία για τα πρακτικά της επιτροπής – Τι κρύβουν;

Για τρίτη φορά η κυβέρνηση απορρίπτει τροπολογία για τα πρακτικά της επιτροπής – Τι κρύβουν;

Η κυβέρνηση για τρίτη φορά απορρίπτει τροπολογία της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κατάθεση και δημοσιοποίηση των πρακτικών της επιτροπής των ειδικών, καθιστώντας πλέον πασιφανές και αδιαμφισβήτητο ότι αποκρύπτει τις γνωμοδοτήσεις των λοιμωξιολόγων από το Κοινοβούλιο και την κοινωνία.

Συγκεκριμένα, 14 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με πρωτοβουλία του Σωκράτη Φάμελλου, κατέθεσαν την Τετάρτη τροπολογία για την κατάθεση των πρακτικών της επιτροπής.

«Τήρηση αρχών δημοσιότητας στις συνεδριάσεις της Συντονιστικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες», είναι ο τίτλος της τροπολογίας, η οποία κατατέθηκε για τρίτη φορά σε νομοσχέδιο της πλειοψηφίας, καθώς οι προηγούμενες απόπειρες είχαν απορριφθεί αναιτιολόγητα από τον Γιάννη Βρούτση και τον Άδωνη Γεωργιάδη.

Σήμερα, Παρασκευή, ήρθε η σειρά του Κωστή Χατζηδάκη να απορρίψει τη συγκεκριμένη τροπολογία και πάλι χωρίς να δίνεται καμία εξήγηση για τους λόγους που η κυβέρνηση επιδεικνύει τέτοια δυσανεξία στη διαφάνεια.

Στην αρχή της συζήτησης του χωροταξικού και πολεοδομικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια, ο υπουργός Περιβάλλοντος αποφάνθηκε ότι καμία βουλευτική τροπολογία δεν θα γίνει αποδεκτή. Προφασίστηκε δε ότι ο αριθμός των βουλευτικών τροπολογιών είναι μεγάλος, γεγονός που θα προκαλούσε αλγεινές εντυπώσεις στους πολίτες.

Εκτός του ότι ο Κ. Χατζηδάκης απέφυγε να αναφερθεί στην ουσία του θέματος, δεν είναι λίγες οι φορές που ο ίδιος έχει κατακλύσει την Ολομέλεια με «βροχή» τροπολογιών. Ευλόγως, λοιπόν, εγείρεται το ερώτημα: Τι κρύβει η κυβέρνηση και δεν καταθέτει τα πρακτικά;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter