Για «τυμβωρυχία» κατηγορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης τον Μητσοτάκη με αφορμή την μεταγωγή Κουφοντίνα

Για «τυμβωρυχία» κατηγορεί το υπουργείο Δικαιοσύνης τον Μητσοτάκη με αφορμή την μεταγωγή Κουφοντίνα

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε του υπουργείο Δικαιοσύνης μετά την πρωινή ανάρτηση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος κατηγορούσε την κυβέρνηση πως έκανε την μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα από τον Κορυδαλλό στις Αγροτικές φυλακές του Βόλου «στα μουλωχτά». 

Ο κ. Μητσοτάκης μάλιστα συνέδεσε την καταστροφή στο Μάτι με την μεταγωγή και κατηγορούσε τον πρωθυπουργό (κάτω) για ανικανότητα, κυνισμό και συγκάληψη προσθέτοντας μάλιστα πως είναι προτεραιότητά του (σ.σ. του πρωθυπουργού)«η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου.

Σημειώνεται μάλιστα πως ανάλογες δηλώσεις έκαναν στη συνέχεια τόσο η Ντόρα Μπακογιάννη (που μίλησε για χαριστική ρύθμιση) όσο και η κόρη της, Αλεξία Μπακογιάννη.

Στην απάντησή του το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη για «τυμβωρυχία» αλλά και για πλήρη άγνοια της διαδικασίας.

Προσθέτει μάλιστα με νόημα πως «οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας».

Του επισημαίνει επίσης πως η μεταγωγή γίνεται γιατί οι φυλακές Κορυδαλλού μετατρέπονται σταδιακά σε κατάστημα υποδίκων, πως η όλη διαδικασία είναι σύννομη και πως η μεταφορά του σε αγροτικές φυλακές «δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση»

Προσθέτει επιπλέον πως στις φυλακές αυτές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών σημειώνοντας με νόημα πως καμία μεταφορά κρατουμένου δεν… προαναγγέλλεται με τυμπανοκρουσίες!

Όλη η ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης

Σε σχέση με αναφορές για τη μεταγωγή κρατουμένου από τη φυλακή Κορυδαλλού σε άλλη φυλακή γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Η Φυλακή Κορυδαλλού, όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής, μετατρέπεται βήμα – βήμα σε κατάστημα κράτησης υποδίκων και προχωρά συνολικά η αναδιοργάνωσή της. Ισοβίτες δεν θα έχουν θέση σ’ αυτήν. Πολιτική του Υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η μεταγωγή όσο περισσότερων κρατουμένων είναι δυνατόν σε αγροτικές φυλακές.

Η συγκεκριμένη απόφαση μεταγωγής ελήφθη από την αρμόδια Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών και στηρίχθηκε στη συνδρομή όλων των προϋποθέσεων του νόμου. Συνεπώς καλό είναι να γνωρίζει κάθε όψιμα ενδιαφερόμενος ότι τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα.

Η μεταγωγή σε άλλη φυλακή δεν συνεπάγεται χαριστική μεταχείριση, μείωση της ποινής ή ημιελεύθερη διαβίωση. Η έκτιση της ποινής συνεχίζεται κανονικά. Άλλωστε, στις Αγροτικές φυλακές υπάρχει μεγάλος αριθμός ισοβιτών, χωρίς ποτέ να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα εξ αιτίας του λόγου αυτού.

Ενημερώνουμε, με την ευκαιρία, τον κ. Κ. Μητσοτάκη ότι οι μεταγωγές κρατουμένων δεν ανακοινώνονται, ούτε γίνονται με τυμπανοκρουσίες, εκτός αν έχει διαφορετική πληροφόρηση από την εποχή που ήταν Υπουργός.

Τέλος, η προσπάθεια του κ. Κ. Μητσοτάκη να συνδέσει τη συγκεκριμένη μεταγωγή με την εθνική τραγωδία που ζούμε είναι μια ακόμα πράξη τυμβωρυχίας. Καλό πάντως είναι να μάθει κάποτε ότι οι λειτουργίες της πολιτείας δεν σταματούν στις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα μας.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

Το πρωί έγινε στα μουλωχτά η μεταγωγή του τρομοκράτη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου.Κ. @atsipras ,την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί & οι πολίτες σας επιρρίπτουν προσωπικές ευθύνες για ανικανότητα,κυνισμό & συγκάλυψη, είναι προτεραιότητα η εξυπηρέτηση του κατά συρροή δολοφόνου;

Ντόρα Μπακογιάννη:

Ανίκανοι να προστατέψετε τους πολίτες και να αντιδράσετε στοιχειωδώς στην καταστροφή, ικανότατοι στο να κάνετε τη μεγαλύτερη χαριστική ρύθμιση, μεταφέροντας σε φυλακές πολυτελείας τον κατά συρροή δολοφόνο της 17Ν Κουφοντίνα. Δεν τηρείτε ούτε τα προσχήματα.

Οι δηλώσεις της Αλεξίας Μπακογιάννη στον ΣΚΑΙ

«Για εμάς όλους, και όταν λέω όλους εννοώ όλες τις οικογένειες των θυμάτων του κ. Κουφοντίνα προσωπικώς αλλά και της 17 Νοέμβρη συνολικά, αυτό έρχεται ως κερασάκι σε μία τούρτα των τριών τελευταίων χρόνων, όπου η μία απόκλιση απέναντι στους νεκρούς μας έρχεται πάνω στην άλλη», ανέφερε η κ. Μπακογιάννη μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε, «Η ευρύτερη συμπεριφορά την οποία έχει τη χαρά να απολαμβάνει ο κ. Κουφοντίνας, είναι εντυπωσιακή. Δηλαδή μένουν μέσα στη φυλακή παιδάκια για λίγα ναρκωτικά, και ο μεγαλύτερος κατά συρροή δολοφόνος μεταπολεμικά, μεταφέρεται στις συγκεκριμένες φυλακές. Κρατάμε άλλους κι άλλους ανθρώπους μέσα στις φυλακές, για να στείλουμε τον μεγαλύτερο δολοφόνο που έχει υπάρξει ποτέ, ο οποίος δεν έχει μετανιώσει ποτέ για τίποτα, στις αγροτικές φυλακές».

«Αυτό που γίνεται συνεχόμενα από τη συγκεκριμένη κυβέρνηση από την ημέρα που έχει εκλεγεί με αποκορύφωμα το σημερινό, δεν έχει καμία λογική. Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω, είναι ότι ο κ. Τσίπρας, είτε εκβιάζεται, είτε συναλλάσσεται. Και είμαι απόλυτη σε αυτό πλέον. Έχω κι εγώ ένα αίτημα για τον κ. Τσίπρα μιας και ικανοποιεί όλα τα αιτήματα του κ. Κουφοντίνα. Να μου φέρει πίσω τον πατέρα μου, μπορεί;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε δε, ότι «εμείς πάρα πολλά χρόνια παλέψαμε για τη δίκαιη αντιμετώπιση των τρομοκρατών. Δεν λειτουργήσαμε ποτέ εκδικητικά ούτε και το κράτος αν και η ψυχούλα μας το ξέρει πόσο θα το θέλαμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter