«Γιαλαντζί» ο… αποκλεισμός Όρμπαν από το Ευρωκοινοβούλιο – Το ΕΛΚ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά

«Γιαλαντζί» ο… αποκλεισμός Όρμπαν από το Ευρωκοινοβούλιο – Το ΕΛΚ κλείνει το μάτι στην ακροδεξιά

Για τα… μάτια του κόσμου, φαίνεται, ότι «απέκλεισε» το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, την πολιτική παράταξη Fidesz, του ακροδεξιού Βίκτορ Όρμπαν, από το Ευρωκοινοβούλιο.

Επί της ουσίας, πρόκειται μόνο για «αναστολή» -και μάλιστα προσωρινή- της συμμετοχής του και όχι για πραγματική εκδίωξη της ακροδεξιάς ρητορικής από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΕΛΚ, ως όφειλαν οι κεντροδεξιοί του ΕΚ.

Το Fidesz βρέθηκε πολύ κοντά στην απομάκρυνσή του από το ΕΛΚ εξαιτίας σειράς εκστρατειών κατά της μετανάστευσης. Μετά από ψηφοφορία, 190 μέλη του ΕΛΚ είπαν «όχι» στη ρητορική μίσους αλλά ταυτόχρονα έκλεισαν το μάτι γιατί υπερψήφιζαν την προσωρινή αναστολή συμμετοχής. Μόλις τρία άτομα τάχθηκαν κατά. 

Τι περιλαμβάνει ο τύποις «αποκλεισμός»; Τα μέλη του Fidesz δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις συναντήσεις του ΕΛΚ, δεν έχουν δικαίωμα ψήφου ούτε δικαίωμα να προτείνουν εκπροσώπους για ανάληψη επίσημων θέσεων. Ωστόσο, στην ουσία παραμένουν μέλη της ευρωομάδας του ΕΛΚ, και επισήμως στην ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου. 

Παρά τις διαφωνίες και το αίτημα 13 κομμάτων που συμμετέχουν στο ΕΛΚ, για αποκλεισμό του ακροδεξιού Fidesz από την πολιτική ομάδα, η ψηφοφορία, μετά και τη «συγγνώμη» Όρμπαν, έκρινε την αναστολή. Με αυτό τον «γιαλαντζί» αποκλεισμό αποδεικνύεται περίτρανα πως στο ΕΛΚ κλείνουν το μάτι στις ακραίες φωνές και πιθανόν ο Όρμπαν να επιστρέψει μετά τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του ΕΚ.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2019/04/05/5ca79990825e636bab09dee2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter