Γιάμαλη: «Για έναν άνδρα θα έλεγαν, “τι δυναμικός”, αλλά για μια γυναίκα λένε πάντα… “τι γλωσσού”» (Video)

Γιάμαλη: «Για έναν άνδρα θα έλεγαν, “τι δυναμικός”, αλλά για μια γυναίκα λένε πάντα… “τι γλωσσού”» (Video)

Με δηκτικό τρόπο σχολίασε η Αναστασία Γιάμαλη τα σεξιστικά σχόλια που έχει δεχτεί κατά καιρούς στον χώρο εργασίας της.  Η δημοσιογράφος έχει κι άλλες φορές τοποθετηθεί σε θέματα ισότητας αλλά και τον σεξισμό που δέχονται οι γυναίκες.

Μιλώντας στην κάμερα της  εκπομπής Super Κατερίνα επισήμανε πως: «Για έναν άνδρα θα έλεγαν “τι δυναμικός” αλλά για μια γυναίκα λένε πάντα… τι γλωσσού».

Συνεχίζοντας ξεκαθάρισε πως η διαδρομή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και πως έπρεπε να δουλέψει πολύ σκληρά για να καταφέρει να αναγνωριστεί η αξία της.

«Θα χαρακτήριζα επίπονη την πορεία μου στη λογική του ότι ανήκω σε εκείνη τη γενιά που δεν της χαρίστηκε κάτι. Αντιθέτως έπρεπε να δουλέψω πολύ και να αποδείξω την όποια αξία έχω. Επίσης, σαν γυναίκα είχα να αντιμετωπίσω και μια σειρά άλλων στερεοτύπων. Ειδικά σαν γυναίκα στο πολιτικό ρεπορτάζ.

Μου έχουν πει διάφορα κατά καιρούς. Ότι δεν κάνω για αυτή τη δουλειά, ότι δεν γίνεται γιατί είμαι «πολύ ξανθιά», «πολύ χυμώδης», «πολύ γλωσσού». Βέβαια για έναν άνδρα θα έλεγαν «τι δυναμικός» αλλά για μια γυναίκα λένε πάντα… τι γλωσσού! Είναι ο ορισμός των σεξιστικών σχολίων που δεν θα τα ακούσει ποτέ ένας άνδρας συνάδελφος με τις ίδιες περγαμηνές, σπουδές και εργασιακή εμπειρία με μένα».

Διαβάστε επίσης:

Εξώδικο Πλεύρη στη Γιάμαλη με… σεξιστικά σχόλια

Σκληρή απάντηση Γιάμαλη σε Αναστασοπούλου για προσβολή μέσω ΣΚΑΪ

Eurovision 2024: Αποκαλυπτήρια σήμερα για το τραγούδι της Μαρίνας Σάττι (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter