Γιάνης Βαρουφάκης: Τι κάνεις, Γιάννη; Φιγούρα σπέρνω

Γιάνης Βαρουφάκης: Τι κάνεις, Γιάννη; Φιγούρα σπέρνω

Εμφανώς_x000D_
παγιδευμένος όχι στη γοητεία της εξουσίας αλλά στην εξουσία της γοητείας του,_x000D_
με οδηγό την προσωπική φιγούρα, οδεύει κι αυτός στον δρόμο του μυθικού προγόνου_x000D_
όλων των νάρκισσων. 

Η πολιτική του πλατφόρμα δεν απασχολεί κανέναν. Οι πολιτικές του θέσεις δεν είναι παρά η μουσική υπόκρουση της φιγούρας του

Το μεγαλύτερό μου λάθος ήταν ότι εμπιστεύτηκα τον Τσίπρα» δήλωσε προχτές στο κανάλι του Μαρινάκη ο Γιάνης Βαρουφάκης. Δίνοντας έτσι συνέχεια στην προσωπική αντιπαλότητα, που έχει πάρει χαρακτήρα σχεδόν ερωτικής απογοήτευσης, με τον χτεσινό πρωθυπουργό και νυν αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Ο Μητσοτάκης πρέπει να κάνει εικόνισμα στον Τσίπρα» είναι μια από τις τελευταίες δηλώσεις του στο ίδιο μήκος κύματος. Γιατί; Μα γιατί ο Τσίπρας συμβιβάστηκε και νεκρανάστησε τη Δεξιά. Αν άκουγε τον Βαρουφάκη, που ήξερε ότι οι δανειστές μπλοφάριζαν, η μεν Ελλάδα θα έβγαινε με το έτσι θέλω από τα μνημόνια, η δε ΝΔ θα ήταν ακόμη στο περιβόητο χρονοντούλαπο!

Με το βήμα της Βουλής να του δίνει επιτέλους μια μόνιμη και νόμιμη πασαρέλα, από την οποία μπορεί να μας επιδείξει τα πολιτικά –και όχι μόνο– κάλλη του, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ 25 του δίνει και καταλαβαίνει. Συμβουλές στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, εξομολογήσεις για τη μοναξιά που αισθανόταν στην κυβέρνηση Τσίπρα, καρφιά για τον άνθρωπο που τον ανέδειξε εκεί που δεν έπρεπε να τον αναδείξει. Εν γένει τα καρφιά, το κοινώς λεγόμενο κάρφωμα των χτεσινών του φίλων, που τον εμπιστεύτηκαν, είναι το φόρτε του. Κάθε τόσο και μια «αποκάλυψη», κάτι το νόστιμο και εύγευστο, έρχεται να απαλύνει την πίκρα εκείνων που τον πίστεψαν κάποτε και τον υπερασπίστηκαν.

Εμφανώς παγιδευμένος όχι στη γοητεία της εξουσίας αλλά στην εξουσία της γοητείας του, με οδηγό την προσωπική φιγούρα, οδεύει κι αυτός στον δρόμο του μυθικού προγόνου όλων των νάρκισσων. Η πολιτική του πλατφόρμα δεν απασχολεί κανέναν. Οσα λέει από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν, όσο κι αν τα εχθρικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα σπεύδουν να τα αναπαραγάγουν. Οι πολιτικές του θέσεις δεν είναι παρά η μουσική υπόκρουση της φιγούρας του. Και το γεγονός ότι αυτό που πουλάει είναι ο εαυτός του προδιαγράφει και την πορεία του και το τέλος της. Γιατί με την προσωπική φιγούρα όλα μπορεί να τα κάνει κανείς. Εκτός από το να καθίσει πάνω της.

Με την εφεύρεση του «μνημονιακού τόξου», στο οποίο τσουβαλιάζει τη Δεξιά με τον ΣΥΡΙΖΑ, έχει τη δυνατότητα να εμφανίζεται ως ο μόνος γνησίως αριστερός και ρεαλιστικώς ανυπάκουος. Κάποια στιγμή όμως θα πρέπει να αποφασίσει με ποιους θα πάει και ποιους θα αφήσει. Θα καταλάβει κι αυτός, μαζί με όλους εμάς, ότι στην πολιτική εκτός από τις Σειρήνες της φιγούρας υπάρχουν και ο καπιταλισμός και οι δανειστές και ο Κυριάκος και ο Αδωνης και ο Βρούτσης. Και τότε να δούμε αν θα του αρκεί το «Τι κάνεις, Γιάννη; Φιγούρα σπέρνω»…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter