Γιάνης Βαρουφάκης: Το 2023 θα φέρει το ΜέΡΑ25 ενισχυμένο στην επόμενη Βουλή

Γιάνης Βαρουφάκης: Το 2023 θα φέρει το ΜέΡΑ25 ενισχυμένο στην επόμενη Βουλή

Δεν απέκλεισε τον πολιτικό διάλογο με τα κόμματα της Αριστεράς και ειδικότερα τον ΣΥΡΙΖΑ ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια στην συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για την «Πολυεπίπεδη Διακυβέρνηση» και αναλύοντας την προεκλογική στρατηγική του κόμματός του.

«Στο ΜέΡΑ25 προτείναμε διάλογο με εσάς που δηλώνετε προοδευτικοί. Δεν σας τον προτείναμε επειδή σας εμπιστευόμαστε. Σας τον προτείναμε από σεβασμό σε προοδευτικούς ανθρώπους που σας ακολουθούν», τόνισε.

Ωστόσο, στη συνέχεια δεν παρέλειψε να ασκήσει σφοδρή κριτική, σημειώνοντας πως «επιλέξατε να κλείσετε την πόρτα σε αυτό το διάλογο παραπέμποντας μας μετά τις εκλογές, όταν το μόνο που μπορεί να γίνει είναι η μοιρασιά καρεκλών και οφιτσίων».

Όπως τόνισε ο κ. Βαρουφάκης «επιλέξατε, φίλες και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ η ηγεσία σας, ως μοναδικό συνομιλητή σας το διαπλεκόμενο αυτό ΠΑΣΟΚ που θεωρεί κατόρθωμά του και προσφορά στη χώρα ότι μας έβαλε στο κατάπτυστο 10 μνημόνιο, ένα κόμμα για το οποίο ο Ανδρέας, αν το έβλεπε σήμερα, θα ντρεπόταν αν κι όχι τόσο πολύ όσο αυτό το ΠΑΣΟΚ ντρέπεται για τον Ανδρέα». Και σε αυτό το πλαίσιο τόνισε χαρακτηριστικά πως «προχωράμε τον διάλογο με το αγωνιστικό κομμάτι της Αριστεράς, συμπεριλαμβανομένου μέρους της βάσης σας που δεν το βάζει κάτω. Με ανθρώπους ανένταχτους, τίμιους, άσπιλους. Με πατριώτες που δεν αντέχουν να βλέπουν την δέσμια Ελλάδα εντός μιας δέσμιας Ευρώπης».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, στην ομιλία του, δήλωσε πως «το 2023 θα φέρει το ΜέΡΑ25 ενισχυμένο στην επόμενη Βουλή και την πρώτη φορά και την δεύτερη και την τρίτη αν υπάρξει, γιατί ο κόσμος εκεί έξω θέλει αυτή τη φωνή στο κοινοβούλιο να κατονομάζει τους ολιγάρχες, να καταθέτει λυτρωτικές, εφαρμόσιμες, λύσεις κόντρα στις ολιγαρχικές πολιτικές που θα δικαιολογείτε, και πάλι, λέγοντας ότι είναι ευρωπαϊκές απαιτήσεις και, άρα, μονόδρομος».

Και πρόσθεσε, μιλώντας για το ΜέΡΑ25, πως πρόκειται για «το κόμμα που θα διατρανώνει ένα ρεαλιστικό όραμα διαφορετικό από το δικό σας δυστοπικό όραμα μιας εξαρτημένης, ερημοποιούμενης Ελλάδας, εντός μιας όλο και πιο αντιδραστικής, πιο κατακερματισμένης, πιο πολεμοχαρούς, και πιο εξαρτημένης από το ΝΑΤΟ και την Ουάσινγκτον, Ευρώπης και που θα κρατά ζωντανή την ελπίδα ότι το κοινοβούλιο μπορεί να είναι χρήσιμο για τον λαό μας κι όχι μόνο για όσους ξεπουλάνε την ελπίδα για ένα αξίωμα, για ένα οφίτσιο».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter