Γιάννα Παπαδάκου: Καλέστε όλους τους μάρτυρες

Γιάννα Παπαδάκου: Καλέστε όλους τους μάρτυρες
Φωτογραφία Αρχείου

Προσφυγές-αιτήσεις προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα αλλά και προς το δικαστικό συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου κατέθεσε η Γιάννα Παπαδάκου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει ως κατηγορούμενη από την ανακρίτρια του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, που εξετάζει εάν οι έρευνες για το σκάνδαλο Novartis και τη «λίστα Λαγκάρντ» ήταν πολιτική σκευωρία.

Στις αιτήσεις-προσφυγές της η δημοσιογράφος ζητεί από τη μία να λάβει το σύνολο της δικογραφίας και από την άλλη να κληθούν να καταθέσουν όλοι οι μάρτυρες τους οποίους έχει υποδείξει ως ουσιώδεις, ώστε να αντικρούσει τις κατηγορίες που της αποδίδονται. Υπενθυμίζουμε πως η γνωστή δημοσιογράφος έχει στην πραγματικότητα στοχοποιηθεί τόσο για τη συνέντευξη που πήρε από τον Ερβέ Φαλτσιάνι, τον «πατέρα» της «λίστας Λαγκάρντ», όσο και για τα ρεπορτάζ της σε σχέση με τον Ελληνοϊσραηλινό επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος ήλεγχε ή διαχειριζόταν το 55% των συνολικών καταθέσεων της περίφημης λίστας.

Στις προσφυγές-αιτήσεις της η κυρία Παπαδάκου, η οποία έχει κληθεί να καταθέσει, ζητεί την αναστολή της προόδου της εις βάρος της ποινικής διαδικασίας μέχρι να ολοκληρωθούν οι ποινικές υποθέσεις των πολιτικών προσώπων που το όνομά τους έχει εμπλακεί στο σκάνδαλο Novartis. Δηλαδή των Άδωνη Γεωργιάδη και Δημήτρη Αβραμόπουλου αλλά και του Ανδρέα Λοβέρδου, εναντίον του οποίου έχει ήδη ασκηθεί δίωξη. Ζητεί ακόμη να λάβει τις δικογραφίες των υποθέσεων των παραπάνω πολιτικών, τις οποίες η ανακρίτρια συνεκτίμησε για την έκδοση του κατηγορητηρίου. Τέλος, ζητεί να ικανοποιηθεί το αίτημά της και να κληθούν ως μάρτυρες, μεταξύ άλλων, ο Ερβέ Φαλτσιανί, οι εισαγγελείς Ηλίας Ζαγοραίος και Γιώργος Καλούδης αλλά και η Φωτεινή Δαυίδ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter