Γιαννάκος για VIP ΜΕΘ: «Τη Δευτέρα καταθέτουμε αναφορά στον Εισαγγελέα» – «Για να βρίσκουν οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ»

Γιαννάκος για VIP ΜΕΘ: «Τη Δευτέρα καταθέτουμε αναφορά στον Εισαγγελέα» – «Για να βρίσκουν οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ»

Αναφορά στον εισαγγελέα αναμένεται να καταθέσει τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για το θέμα των VIP-ΜΕΘ.

Το πρωί της Παρασκευής, σε δηλώσεις του από τη Θεσσαλονίκη, ο κ. Γιαννάκος τόνισε πως υπάρχουν 120 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Μιλώντας για το Ιπποκράτειο τόνισε: «τα πράγματα είναι καλύτερα από άλλες εφημερίες. Βέβαια η ΜΕΘ είναι γεμάτη, 9 είναι στα χειρουργεία. Έκαναν και κάτι καλό οι καταγγελίες μας». Ακόμα είπε: «Αυτοί οι διασωληνωμένοι ήταν σε φορεία. Και 6 διασωληνωμένοι στους θαλάμους, όπως μου είπαν οι συνάδερφοι».

Και πρόσθεσε πως συνολικά υπάρχουν: «πάνω από 120 ασθενείς είναι εκτός ΜΕΘ, πολλοί εξ αυτών χάνουν τη ζωή τους. Για κάθε ασθενή από αυτούς θα έπρεπε να διατάσσεται εισαγγελική παραγγελία».

«Ο κάθε διασωληνωμένος έχει σειρά προτεραιότητας. Παρότι κάθε μέρα στο πληροφοριακό σύστημα του υπουργείου εμφανίζονται πάνω από 40 κρεβάτια κενά έχουμε ασθενείς που παραμένουν 10 και 15 μέρες εκτός ΜΕΘ και πολλοί από αυτούς χάνουν τη ζωή τους», πρόσθεσε.

Και τόνισε: «Το σύστημα πρέπει να εξασφαλίζει ΜΕΘ σε όλους τους διασωληνωμένους» και συνέχισε λέγοντας πως το σύστημα διαπράττει αδικήματα και πρέπει να διερευνηθούν.

«Για να βρίσκουν οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ»

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, συνέχισε λέγοντας: «Γι’αυτό και εμείς τη Δευτέρα καταθέτουμε αναφορά στον Εισαγγελέα και ελπίζουμε να μην ξεχαστεί το ζήτημα, να μην ξεχαστεί και να αποδοθούν οι ευθύνες. Για να βρίσκουν οι κοινοί θνητοί ΜΕΘ και χάνουν τη ζωή τους σε κοινούς θαλάμους».

Απαντώντας, μεταξύ άλλων σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, τόνισε: «Δεν θα φαίνονταν κάθε μέρα 40 κρεβάτια κενά και να υπάρχουν 120 ασθενείς εκτός ΜΕΘ. Έχουμε ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής 15 μέρες και καταλήγουν. Εμφανίζονται κενές θέσεις στο σύστημα και δεν καταλαμβάνονται από τους διασωληνωμένους ασθενείς. Αυτό είναι ζήτημα της εισαγγελίας να διερευνήσει. Όχι να εγκαλούνται γιατροί και ΠΟΕΔΗΝ».

«Όλοι οι μάχιμοι γιατροί είναι με το μέρος της ΠΟΕΔΗΝ και θα έρθουν να καταθέσουν στον εισαγγελέα», είπε.

Και κατέληξε αναφερόμενος στο νοσοκομείο του Αγρινίου λέγοντας πως ο Μητροπολίτης βρήκε ΜΕΘ ενώ άλλος διασωληνωμένος δεν έβρισκε και διερωτήθηκε: «Οι επώνυμοι δεν έχουν καλύτερη μεταχείριση από το σύστημα;»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter