Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ περιμένουν το θάνατο – Εξαντλημένο το προσωπικό

Γιαννάκος (ΠΟΕΔΗΝ): Διασωληνωμένοι ασθενείς εκτός ΜΕΘ περιμένουν το θάνατο – Εξαντλημένο το προσωπικό

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ με διασωληνωμένους ασθενείς να παραμένουν εκτός ΜΕΘ. 

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκο, στο ΑΧΕΠΑ η εφημερία έληξε το σήμερα, Δευτέρα στις 8:00 το πρωί με 10 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ.

Παράλληλα, επισημαίνει πως όλες οι ΜΕΘ στην ηπειρωτική χώρα είναι γεμάτες.

«Γιατροί, νοσηλευτές έπρεπε να διασωληνώσουν και δεν έβρισκαν υλικά, φάρμακα. Διασωληνωμένοι ασθενείς στις κλινικές χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Στη καλύτερη περίπτωση αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη ΜΕΘ για να γίνει επιλογή ποιος από τους 10 θα πάρει το κρεβάτι στη ΜΕΘ» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει πως το προσωπικό είναι πλέον εξαντλημένο.

Αναλυτικά τα όσα επισημαίνει

«Αυτό που συμβαίνει είναι κρίμα από το Θεό. Ας λυπηθεί κάποιος τους ασθενείς και το προσωπικό. Χθες εως σήμερα στις 8πμ εφημέρευε το ΑΧΕΠΑ. 10 διασωληνωμένοι ασθενείς βρίσκονται στους θαλάμους. Και νέοι άνθρωποι. Που να πάνε; Όλες οι μεθ στην ηπειρωτική χώρα γεμάτες. Δεν περιγράφεται η τραγικότητα των συμβάντων χθες το βράδυ.
Γιατροί, νοσηλευτές έπρεπε να διασωληνώσουν και δεν έβρισκαν υλικά, φάρμακα. Διασωληνωμένοι ασθενείς στις κλινικές χωρίς παρακολούθηση και εξοπλισμό περιμένουν το θάνατο. Στη καλύτερη περίπτωση αν είναι δυνατόν να πεθάνει κάποιος από τη μεθ για να γίνει επιλογή ποιος από τους 10 θα πάρει το κρεβάτι στη μεθ. Το προσωπικό εξαντλημένο και παραδωμένο. Φοράει τη στολή και τη βγάζει σε οκτώ ώρες. Κατουριέται πάνω του, ζαλίζεται λιποθυμάει!!!!! Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψεις τη κατάσταση.
Ο Θεός να βάλει το χέρι του.»

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter