Κορονοϊός: Με 10.000 λιγότερο προσωπικό τα νοσοκομεία αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το 5ο κύμα της Πανδημίας

Κορονοϊός: Με 10.000 λιγότερο προσωπικό τα νοσοκομεία αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν το 5ο κύμα της Πανδημίας

Για υπερδιπλασιασμό των εισαγωγών και για κοσμοσυρροή στα επείγοντα των νοσοκομείων μιλά ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος.

Με αυτά τα δεδομένα ο ίδιος λέει ότι «εργαζόμαστε με 10.000 λιγότερο προσωπικό σε σχέση με πέρυσι το χειμώνα (αναστολές εργασίας, συνταξιοδοτήσεις, νοσήσεις). Δεν είμαστε μηχανές να δουλεύουμε ακατάπαυστα. Και όμως δύο χρόνια τώρα χωρίς σταματημό είμαστε στη πρώτη γραμμή, χάσαμε 30 συναδέλφους από κορονοϊό, νοσσήσαμε και ξανανοσσήσαμε και φως στην άκρη του τούνελ δεν βλέπουμε».

Μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι 2.700 συνάδελφοι νοσσούν αυτή τη στιγμή και βρίσκονται σε καραντίνα. Επίσης εκατοντάδες συνάδελφοι εργάζονται κανονικά με ενεργή νόσο. «Παρ ότι το έχουμε θίξει οι επικίνδυνες οδηγίες του ΕΟΔΥ παραμένουν. Συνάδελφοι που νοσσούν ή είναι στενή επαφή με κρούσματα έως ότου διαγνωσθούν αναγκάζονται να ζητάνε ρεπό ή άδεια για να μην πάνε στη δουλειά και διασπείρουν τον ιό»..

Ο κ. Γιαννάκος αναφέρει συγκεκριμένο παράδειγμά υγειονομικού. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα συνάδελφος από το ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ για να δείτε τον παραλογισμό των οδηγιών του ΕΟΔΥ και την ανευθυνότητα που αντιμετωπίζονται οι συνάδελφοι.. Νοσσούσε με έντονα συμπτώματα έκανε τρία rapid test τα οποία βγήκαν αρνητικά σε τρεις διαφορετικές ημέρες. Μοριακό δεν της έκαναν παρά την επιμονή της. Θα έπρεπε να πάει σε ιδιωτικό να πληρώσει. Τελικά της έγινε μοριακός έλεγχος 7 ημέρες μετά βγήκε θετικό και τώρα της λένε ότι θα πρέπει να δικαιολογήσει τις ημέρες απουσίας με χρέωση άδειας η αναρρωτική .Θα έπρεπε με βάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥ να πηγαίνει στη δουλειά και να διασπείρει τον ιό. Αν είναι δυνατόν αντιμετώπιση της πανδημίας».

Νοσοκομεία με αριθμούς υγειονομικών σε καραντίνα 
ΕΛΕΝΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ: με  51 νοσσήσεις  και ποσοστό επί των υπηρετούντων εργαζόμενων  5,8%.
ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ: 68.  Ποσοστό  2,1%
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ: 48, ΠΟΣΟΣΤΟ 2,2%.
ΣΩΤΗΡΙΑ. 30. ΠΟΣΟΣΤΟ 1,4%.
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ 50. ΠΟΣΟΣΤΟ 2,9%
ΚΑΤ. 61. ΠΟΣΟΣΤΟ 3,3%
ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ. 22. ΠΟΣΟΣΤΟ 4,6%.
ΞΕΧΩΡΙΖΩ.  ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ 34. ΠΟΣΟΣΤΟ 4,3%.
ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ. 40. ΠΟΣΟΣΤΟ 3,5%
Είναι ογκολογικά νοσοκομεία με βαριά ασθενείς και κινδυνεύει η ζωή τους από τη  Νοσοκομειακή διασπορά.
Εάν  μας κάνουν τακτικά  προληπτικά τεστ  που είναι υπερααπαραίτητα ο αριθμός των συναδέλφων σε καραντίνα θα εκτιναχθεί..
Γι αυτό ίσως δεν  μας  κάνουν;

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter