Γιάννενα: Πρόσφυγες σύστησαν σπεσιαλιτέ από την Συρία στην τοπική κοινωνία

Γιάννενα: Πρόσφυγες σύστησαν σπεσιαλιτέ από την Συρία στην τοπική κοινωνία

Πρόσφυγες από την Συρία σύστησαν στην τοπική κοινωνία της ορεινής πόλης σπεσιαλιτέ από τον τόπο τους και έλαβαν θερμή υποδοχή.

Οι πρόσφυγες, που φιλοξενούνται στον Κατσικά Ιωαννίνων, προχώρησαν, με την πρωτοβουλία τοπικών φορέων, σε μία όμορφη κίνηση: Μαγείρεψαν σπεσιαλιτέ από τον τόπο τους και τις παρουσίασαν στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης. Η κίνηση έλαβε θερμή αποδοχή από την τοπική κοινωνία, οι οποίοι έσπευσαν να δοκιμάσουν τα συριακά εδέσματα.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που οι πρόσφυγες της πόλης έρχονται σε επαφή με την τοπική κοινωνία. Πριν από λίγες ημέρες παρουσιάστηκε η έκθεση “Φούσκες ελπίδας”, όπου τα παιδιά παρουσίασαν ζωγραφιές τους.  «Είναι η φούσκα της ελπίδας. Η ιδέα ήρθε από τα παιδιά. Όταν παίζουν με την σαπουνάδα και κάνουν φούσκες χαίρονται όταν κάποια μεγαλώνει… έτσι λοιπόν, εμείς έχουμε μια ελπίδα που μεγαλώνει, ελπίζουμε να μην σβήσει και όσο μεγαλώνει, εμείς χαιρόμαστε σαν τα μικρά παιδιά. Έχουμε ελπίδα, ευχόμαστε να συνεχίσουμε», δήλωσε ο εκπρόσωπος της προσφυγικής κοινότητας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter