Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στο Top-10 των ακριβοπληρωμένων του Forbes, στην κορυφή ο ΛεΜπρον! (Photos)

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Στο Top-10 των ακριβοπληρωμένων του Forbes, στην κορυφή ο ΛεΜπρον! (Photos)

Το Forbes για άλλη μία σεζόν ανακοίνωσε το Top-10 των εσόδων των παικτών του ΝΒΑ, με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να είναι μέσα στη δεκάδα, στην κορυφή της οποίας… κάθεται σαν σε θρόνο, ο “βασιλιάς” ΛεΜπρον Τζέιμς!

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Το πλέον δημοφιλές και αξιόπιστο οικονομικό portal παγκοσμίως, το “Forbes“, δημοσίευσε την πρώτη δεκάδα των παικτών του ΝΒΑ, βάσει των εσόδων τους, τόσο από τα συμβόλαιά τους, όσο και από τα έσοδά τους από χορηγίες και διαφημίσεις!

Σε αυτή την… πλούσια λίστα έχει θέση και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, ο οποίος φιγουράρει στην 9η θέση, πάνω από τον Ντέιμιαν Λίλαρντ, με έσοδα 45,8 εκατ. δολαρίων για τη σεζόν 2019/2020, έχοντας από πάνω του, Κρις Πολ, Κλέι Τόμπσον, Κάιρι Ίρβινγκ, Τζέιμς Χάρντεν, Ράσελ Ουέστμπρουκ, Κέβιν Ντουράντ, Στεφ Κάρι και τον “βασιλιά” ΛεΜπρον Τζέιμς, που έχει έσοδα 92,4 εκατ. και φιγουράρει στην κορυφή για έκτη σερί χρονιά, κάτι που είναι ρεκόρ για εν ενεργεία παίκτη!

Όσο για τον MVP της περασμένης σεζόν, ο Γιάννης έχει 25,8 εκατ. που αφορούν το συμβόλαιό του για τη σεζόν που μόλις άρχισε, ενώ τα υπόλοιπα 20 είναι από χορηγίες, μεταξύ αυτών από την ανανεωμένη συμφωνία του με τη Nike, καθώς το καλοκαίρι κυκλοφόρησε το ολοκαίνουργιο παπούτσι με την υπογραφή του, το Zoom Freak 1!

Βέβαια, τα έσοδα του Έλληνα σούπερ σταρ των Μπακς θα εκτοξευθούν τα επόμενα χρόνια, αφού από το 2020 θα μπορεί να συμφωνήσει για το μεγαλύτερο συμβόλαιο όλων των εποχών στο ΝΒΑ, με 248 εκατ. για πέντε χρόνια!

Αναλυτικά τι αναφέρει το Forbes για το Top-10 των ακριβοπληρωμένων

1. ΛεΜπρον Τζέιμς

Ο Τζέιμς υπέγραψε συμφωνία το 2019 με την Walmart που αφορά με την κοινωνική υπηρεσία. Δούλεψε με τον γίγαντα του λιανεμπορίου Fight Hunger Spark Change, όπως επίσης για την καμπάνια της εταιρίας back to school. Ο Τζέιμς είναι μέρος του επενδυτικού ομίλου που κατέχει 19 εστιατόρια της Blaze Pizza στο Ιλινόις και τη Φλόριντα.

2. Στεφ Κάρι

Ο δις MVP χρησιμοποίησε μέρος των χρημάτων του τον Ιούνιο για να αγοράσει σπίτι αξίας 31 εκατ. στο Atherton της Καλιφόρνια με τη σύζυγό του, Αγιέσα. Επίσης έκανε μια επταετή δωρεά αυτό το καλοκαίρι στο κολέγιο του Howard για να βοηθήσει στην υλοποίηση προγράμματος γκολφ στη σχολή και πρόσφατα υπέγραψε συμφωνία με την Callaway Golf. Ο Κάρι έχει γίνει ο μοναδικός παίκτης που έχει κερδίσει το ΝΒΑ MVP ομόφωνα όταν το πήρε για δεύτερη σερί χρονιά το 2016.

3. Κέβιν Ντουράντ

Ο Ντουράντ ίσως χάσει όλη τη σεζόν για να αποθεραπευτεί από τη ρήξη αχίλλειου τένοντα του Ιουνίου στους τελικούς του ΝΒΑ. Ομως θα εισπράξει όλο το συμβόλαιο της σεζόν από τους Νετς έπειτα από το τετραετές συμβόλαιο 164 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε τον Ιούλιο. Εχει επενδύσει σε περισσότερες από 30 startups, συμπεριλαμβανομένων των Postmates και του επενδυτικού app Acorns.

4. Ράσελ Ουέστμπρουκ

Το πενταετές συμβόλαιο 207 εκατ. του Ουέστμπρουκ είναι το μεγαλύτερο deal στο ΝΒΑ αυτή τη στιγμή. Ο οκτάκις All Star επέκτεινε τη συμφωνία του με την Jordan brand το 2017 για άλλα δέκα χρόνια και το 2018 βγήκε το πρώτο παπούτσι με την υπογραφή του, το Why Not Zero. Ο Ουέστμπρουκ έχει μέσο όρο τριπλ-νταμπλ για τρεις σερί σεζόν.

5. Τζέιμς Χάρντεν

Ο MVP του 2018 αγόρασε μερίδιο στους Houston Dynamo του MLS αυτό το καλοκαίρι για 15 εκατ. και έχει επίσης μερίδιο στην BodyArmor, τις κάλτσες Stance και στο Art of Sport. Ο μισθός του από τους Ρόκετς ανέβηκε κατά 8 εκατ. αυτή τη σεζόν ως αρχή της επέκτασης συμβολαίου που υπέγραψε το 2017.

6. Κάιρι Ίρβινγκ

Ο Ιρβινγκ πήγε στην τρίτη ομάδα σε τέσσερα χρόνια φέτος. Η τετραετής συμφωνία με τους Νετς αξίζει 136 εκατ. και περιλαμβάνει επιπλέον 4,3 εκατ. ως μπόνους. Μια viral καμπάνια της Pepsi που τον έχει ως τον ηλικιωμένο Uncle Drew οδήγησε στο φιλμ του 2018: Ο Ίρβινγ έχει μερικώς τα δικαιώματα του χαρακτήρα και είναι άλλος ένας επενδυτής του Beyond Meat.

7. Κλέι Τόμπσον

Ο κόουτς του Τόμπσον, Στιβ Κερ λέει ότι ο σουτέρ ίσως χάσει όλη τη σεζόν μετά τη ρήξη αχιλλείου στους τελικούς του περασμένου Ιουνίου. Ομως θα συνεχίσει να παίρνει όλο το αξίας 32,7 εκατ. συμβόλαιό του για φέτος, σχεδόν το διπλό σε σχέση με πέρυσι, αφού τέθηκε σε ισχύ το νέο πενταετές συμβόλαιο αξίας 190 εκατ. που υπέγραψε τον Ιούλιο. Ο Τόμπσον είναι το μπασκετικό πρόσωπο της κινεζικής μάρκας παπουτσιών “Anta”.

8. Κρις Πολ

Μόνο ο Κάρι θα κερδίσει φέτος περισσότερα στο παρκέ από τον Πολ, που πήγε στους Θάντερ μέσω trade το καλοκαίρι. Ο Πολ ήταν από τους πρώτους που επένδυσαν και πρεσβευτής του Beyond Meat, του οποίου η χρηματιστηριακή αξία έχει τετραπλασιαστεί από την αρχική δημόσια προσφορά του Μαΐου.

9. Γιάννης Αντετοκούνμπο

Ο Greek Freak είναι διαθέσιμος για μία πενταετή ανανέωση συμβολαίου, αξίας 248 εκατ. δολαρίων, για το επόμενο καλοκαίρι με τους Μιλγουόκι Μπακς. Θα είναι το μεγαλύτερο deal στην ιστορία του αθλήματος. Τον Ιούνιο η Nike αποκάλυψε το πρώτο παπούτσι με την υπογραφή του, Zoom Freak 1, για τον MVP του 2019″.

10. Ντέιμιαν Λίλαρντ

Ο Λίλαρντ υπέγραψε supermax συμβόλαιο 196 εκατ. τον Ιούλιο με τους Μπλέιζερς που αρχίζει από τη σεζόν 2021/2022. Ο τελευταίος χρόνος αξίζει 54,25 εκατ. για τον ρούκι της σεζόν το 2013 και τετράκις All Star. Το παπούτσι του Λίλαρντ από την Adidas αποφέρει 10 εκατ. ετησίως.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter