Γιάννης Βρούτσης: Κακός σύμβουλος ο πανικός για τα «μπλοκάκια»

Γιάννης Βρούτσης: Κακός σύμβουλος ο πανικός για τα «μπλοκάκια»

Τη διαπίστωση ότι η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας βρίσκονται σε πανικό, ο οποίος είναι «κακός σύμβουλος», έκανε ο Γιάννης Βρούτσης, για το θέμα με τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών για όσους εργαζόμενους αμείβονται με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών (ΔΠΥ).

Ο αρμόδιος τομεάρχης Εργασίας της ΝΔ επισήμανε, σχετικά με τη νέα εγκύκλιο που εκδόθηκε χθες, ότι το αρμόδιο υπουργείο επιχειρεί «να διορθώσει το λάθος, με νέο λάθος». Ο πρώην υπουργός Εργασίας, επί κυβέρνησης Σαμαρά, θεωρεί ότι η νέα εγκύκλιος «δημιουργεί νέα προβλήματα, σύγχυση και γραφειοκρατία. Δεν επιλύει το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα μπλοκάκια και δεν ξεμπλοκάρει τις αμοιβές δεκάδων χιλιάδων ασφαλισμένων από τα λογιστήρια των εταιριών που βρίσκονται παγωμένες».

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, «η υποτιθέμενη λύση που ανακοίνωσε η Κυβέρνηση, επιτείνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση καθώς δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα της διπλής χρέωσης των εισφορών (ως αυτοαπασχολούμενος με το εισόδημα του 2015 και ως μισθωτός με το εισόδημα του 2017). Επίσης, δημιουργεί τεράστια ταλαιπωρία και γραφειοκρατία για πάνω από 100.000 ασφαλισμένους, καθώς ελλείψει της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, θα υποχρεωθούν να προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ για να δηλώσουν ότι απασχολούνται σε έως δύο εργοδότες και να επαναϋπολογίσουν τις εισφορές τους. Η εγκύκλιος αναστέλλει προσωρινά την υποχρέωση υποβολής Α.Π.Δ. από τον εργοδότη, μεταφέροντας το πρόβλημα στους ασφαλισμένους. Ακόμα, βάζει τον εργαζόμενο “να βγάλει το φίδι από την τρύπα” και δημιουργεί συνθήκες σύγκρουσης με τον εργοδότη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter