Γιάννης και… Ευρώπη κατακτούν το NBA! (πίνακας-videos)

Γιάννης και… Ευρώπη κατακτούν το NBA! (πίνακας-videos)

Οι Ευρωπαίοι παίκτες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι του ΝΒΑ και η… παρέα των Γιάννη Αντετοκούνμπο, Νίκολα Γιόκιτς και Λούκα Ντόντσιτς ήρθε για να κάνει την διαφορά!

Της Eurohoops Team/ info@eurohoops.net

Η επιρροή του ευρωπαϊκού μπάσκετ είναι πλέον τεράστια στο ΝΒΑ και μπορεί κανείς να το αντιληφθεί -μεταξύ άλλων-, αν ρίξει μία ματιά στους πρώτους σκόρερ του κορυφαίου πρωταθλήματος!

Την δεδομένη στιγμή (26/1), οι 10 από τους 60 καλύτερους σκόρερ του ΝΒΑ έρχονται από την Ευρώπη και φυσικά πρώτος αυτών είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο με συνολικά 1.172 πόντους! Μάλιστα, ο ηγέτης των Μπακςείναι ο μοναδικός που βρίσκεται και στην πρώτη δεκάδα, με τον δεύτερο Ευρωπαίο να είναι αρκετά πίσω (22ος ο Νίκολα Βόυτσεβιτς με 990)!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ

Ο ”Greek Freak”, ο οποίος ετοιμάζεται για το πρώτου του All-Star Game ως αρχηγός ομάδας, διανύει την κορυφαία σεζόν της καριέρας του και μαζί με τα ”Ελάφια” από το Μιλγουόκι, οδεύουν προς την κορυφή της Ανατολής και εκείνος προς το βραβείο του MVP! Αξίζει να αναφέρουμε πως σε 44 φετινές εμφανίσεις μετρά 26,6 πόντους, 12,6 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ, ενώ έχει ήδη 33 νταμπλ νταμπλ και 4 τριμπλ νταμπλ!

https://www.youtube.com/watch?v=ct2TnZtQbzk

ΝΙΚΟΛΑ ΒΟΥΤΣΕΒΙΤΣ

Από εκεί και πέρα, τρομερή σεζόν κάνει και ο Νίκολα Βούτσεβιτς, με τον ψηλό των Μάτζικ να έχει 20,6 πόντους, 11,9 ριμπάουντ και 1,1 μπλοκ, ανά αγώνα, έχοντας μάλιστα 5 ”30άρες” στο ενεργητικό του!

ΛΟΥΚΑ ΝΤΟΝΤΣΙΤΣ

Τρίτος στην ευρωπαϊκή λίστα των πρώτων σκόρερ του ΝΒΑ είναι, ο 20χρονος ρούκι από την Σλοβενία, ο Λούκα Ντόντσιτς, με το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ να έχει 948 πόντους, δηλαδή 20,1 ανά αγώνα! Βάλτε μαζί και 6,8 ριμπάουντ και 5,3 ασίστ και το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό, για τον 20χρονο που έχει αφήσει με το στόμα ανοιχτό όλο το ΝΒΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=uCekeEBpwLQ

NIKOΛΑ ΓΙΟΚΙΤΣ

Από μία τέτοια λίστα, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει ο Σέρβος Νίκολα Γιόκιτς, ο ηγέτης των Ντένβερ Νάγκετς, οι οποίοι συνεχίζουν να καλπάζουν στην Δύση!

Αναφερόμαστε στον σέντερ που έχει κάνει… συνήθεια τα τριμπλ νταμπλ (6 σε 46 ματς) και με την πληρότητά του στην επίθεση, δικαίως συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ψηλούς του ΝΒΑ! Για την ιστορία, ο “Τζόκερ” μετράει 911 πόντους, καταγράφοντας τρομερούς μέσους όρους: σκοράρει 19,8 πόντους, μαζεύει 10,3 ριμπάουντ, πασάρει 7,7 ασίστ και κλέβει 1,3 φορές την μπάλα ανά τη εμφανίσει του!

https://www.youtube.com/watch?v=7wlLn2hwP6g

ΝΤΑΝΙΛΟ ΓΚΑΛΙΝΑΡΙ

Την πρώτη πεντάδα κλείνει ο Ιταλός, που έχει ανέβει επίπεδο τους φετινούς Κλίπερς. Ο λόγος για τον Ντανίλο Γκαλινάρι, που έχει βρει ξανά τον εαυτό του και με 836 πόντους, φιγουράρει στην 38η θέση των σκόρερ του ΝΒΑ!

https://www.youtube.com/watch?v=1jv8CCSXVvw

Από εκεί και έπειτα συναντάμε τους Σερζ Ιμπάκα, Γιουσούφ Νούρκιτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Ρούντι Γκομπέρ και Κλιντ Καπέλα, με όλους αυτούς τους αστέρες να είναι κάτι παραπάνω από σημαντικά ”γρανάζια” των ομάδων τους!

Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε την κορυφαία 10άδα Ευρωπαίων στο σκοράρισμα, ενώ στην παρένθεση βρίσκεται η θέση του παίκτη στον συνολικό πίνακα των σκόρερ της λίγκας! Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως στην 61η θέση των πίνακα των σκόρερ του φετινού ΝΒΑ βρίσκεται ένας ακόμα Ευρωπαίος κι αυτός δεν είναι άλλος από τον Ισπανό σέντερ των Μέμφις Γκριζλς, Μαρκ Γκασόλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter