Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Παύλος Πολάκης έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στη δικαιοσύνη

Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Παύλος Πολάκης έχει δικαίωμα να κάνει κριτική στη δικαιοσύνη

«Ο Παύλος Πολάκης έχει δικαίωμα να ασκήσει κριτική στη δικαιοσύνη, έχει δικαίωμα να χρησιμοποιεί οποιοδήποτε ύφος και ο πολίτης έχει δικαίωμα να τον κρίνει», σχολίασε ο γνωστός νομικός Γιάννης Μαντζουράνης τις επιθέσεις τόσο της αντιπολίτευσης, όσο και των δικαστικών ενώσεων, προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

Με αφορμή τις καταγγελίες Πολάκη για τον χειρισμό υποθέσεων όπως το σκάνδαλο Novartis και το ΚΕΕΛΠΝΟ από δικαστικούς λειτουργούς, ο Γιάννης Μαντζουράνης σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική και τον κατηγόρησαν για θεσμική εκτροπή χωρίς να πάρουν επί της ουσίας θέση για τα όσα κατήγγειλε. Όπως είπε, είναι στην ευχέρεια του κάθε πολίτη να κρίνει αν πρόκειται για εκτροπή του Παύλου Πολάκη, του Άδωνη Γεωργιάδη, ή κάποιου άλλου.

Από την άλλη πλευρά, τόνισε, η στάση των δικαστικών ενώσεων και ορισμένων μεμονωμένων συνδικαλιστών του χώρου είναι πιο ανησυχητική για τη δημοκρατία, διότι ουσιαστικά επιχειρηματολογεί ότι ουδείς μπορεί να κρίνει τις δικαστικές αποφάσεις.

Είναι άλλο ο πειθαρχικός έλεγχος από τα αρμόδια όργανα, άλλο η κριτική που δικαιούται να κάνει στις δικαστικές αποφάσεις οποιοσδήποτε πολίτης και άλλο η θεσμική παρέμβαση, τόνισε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συμπληρώνοντας ότι η εκτροπή συνίσταται στο ότι κάποιος εκβιάζει, ή απειλεί ή υπόσχεται οφέλη.

Θα μπορούσα να είμαι σκληρότερος από τον Πολάκη σε θέματα ουσίας, αλλά θα χρησιμοποιούσα άλλο ύφος, κατέληξε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter