Γιάννης Μπαλάφας: Η προσφυγική κρίση έχει τελειώσει – Μέριμνα για τους ΛΟΑΤ πρόσφυγες

Γιάννης Μπαλάφας: Η προσφυγική κρίση έχει τελειώσει – Μέριμνα για τους ΛΟΑΤ πρόσφυγες

Ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας απηύθυνε χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο: «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες: η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη», που πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 9 Μαΐου, στο πλαίσιο του προγράμματος epsilon (Equipping Professionals for Supporting LGBT Refugees).

Tην έναρξη του συνεδρίου έκανε η Δρ. Αντωνία Τόρρενς, Πρόεδρος του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού (ΚΜΟΠ), η οποία παρουσίασε τις δράσεις του προγράμματος.

Ο Υφυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι πολύ σημαντικό, οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες να τυγχάνουν ιδιαίτερης υποστήριξης από το κράτος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της σε θέματα δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας και έχει προχωρήσει στην ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για τη συμβίωση και την ταυτότητα φύλου.

Πρέπει όμως, να υπάρχει και ιδιαίτερη μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες της ΛΟΑΤ κοινότητας. Η προσφυγική κρίση έχει τελειώσει. Προχωράμε πλέον, στην ένταξη των προσφύγων-μεταναστών μέσω της στέγασης τους σε διαμερίσματα σε όλη τη χώρα, τη δυνατότητα σίτισής τους μέσω του προγράμματος CASH, αλλά και τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα σημαντικός έχει αποδειχτεί ο ρόλος των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες της ΛΟΑΤ κοινότητας και τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη δράση τους.

Στόχος μας παραμένει η αποτελεσματική παρέμβαση σε όλες τις πτυχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter