Γιάννης σε All Star: Έξι εκατομμύρια ψήφοι φέτος από τις… 50.000 το 2015!

Γιάννης σε All Star: Έξι εκατομμύρια ψήφοι φέτος από τις… 50.000 το 2015!

Το 2015 πήρε 55.014 ψήφους για το All Star Game. To 2020 «εκτοξεύθηκε» φτάνοντας σχεδόν στις 6 εκατομμύρια! Η πρόοδος του Γιάννη αποτυπώνεται και σε αυτούς τους αριθμούς με διαστημική αύξηση…

MVP. Αρχηγός πέρυσι σε μία All Star ομάδα. Αρχηγός και φέτος. Το All Star Game είναι μία γιορτή, αποτελεί τιμή και στόχο κάθε παίκτη που παίζει στο ΝΒΑ να αγωνιστεί σε αυτό κι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει κερδίσει τις καρδιές των φιλάθλων παγκοσμίως. Σε τέτοιο βαθμό που μόνο ο «Βασιλιάς» τον ξεπερνάει σε δημοτικότητα. Ουδείς άλλος…

Από τα πενταψήφια νούμερα σε… επταψήφια

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο σημειώνει γεωμετρική πρόοδο στους αριθμούς του. Το ίδιο και στις ψήφους του για το All Star Game. Ξεκίνησε δειλά δειλά με 55.014 το 2015. Όχι, δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει θέση, ούτε να πιστέψει κανείς πως τόσο σύντομα θα έβρισκε το δρόμο προς τη γιορτή του μπάσκετ, ωστόσο έγινε μία αρχή. Όπως και το 2016 που ανέβηκε στις +84.000, όταν ακόμα δεν ήταν τόσο ευρείας κατανάλωσης το «Voting» σε σχέση με την τελευταία τετραετία.

Το 2017 έγινε η εκτόξευση. Και κάθε χρόνο… «τσιμπάει» εκατομμύρια ψήφους παραπάνω! Απίστευτο κι όμως αληθινό, ελληνικό και Αντετοκουνμπικό (sic).

Από τα πενταψήφια νούμερα, ο Γιάννης έφτασε σε επταψήφιο αριθμό το 2017, κερδίζοντας την πρώτη του συμμετοχή σε All Star Game ως βασικός στην ομάδα της Ανατολής!

Για πρώτη φορά εκείνη τη χρονιά ενώθηκαν οι ψήφοι του κοινού (το 50%) με αυτές των media και των παικτών του ΝΒΑ (το άλλο μισό). Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς ήταν πρώτος σε ψήφους με 1.893.751 κι ακολούθησε ο Στεφ Κάρι ως πρώτος στη Δύση με 1.848.121.

Ο Γιάννης ήταν τρίτος στην Ανατολή, καθώς ο Κάιρι Ίρβινγκ τον προσπέρασε για λίγο με 1.696.769 (Γιάννης με 1.604.463) κι έκτος στο σύνολο αφού εκτός του Κάρι βρέθηκαν πιο πάνω οι Ντουράντ και Χάρντεν.

Αυτή ήταν η πρώτη συμμετοχή του Γιάννη σε All Star Game από τις τέσσερις συνεχόμενες και δεν νομίζουμε να σταματήσει τώρα σύντομα η παρουσία του σε αυτά τα παιχνίδια.

2018 -2019

To 2017 ήταν η τελευταία χρονιά που ο Γιάννης δεν μπήκε στο Τοπ2 των κορυφαίων σε ψήφων. Μετά την «έκρηξη» του 2017, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είδε τον εαυτό του να ανεβαίνει ακόμα ψηλότερα, φτάνοντας στη 2η θέση, μόνος πίσω από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Σειρά που δεν άλλαξε μέσα στα επόμενα χρόνια ως και φέτος.

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συγκέντρωσε 2.638.294 ψήφους κι ο Γιάννης βρέθηκε πολύ κοντά του, καθώς κέρδισε την προτίμηση 2.530.211 ψηφοφόρων! Σχεδόν ένα εκατομμύριο περισσότερους ψήφους είχε ο Γιάννης που την ίδια στιγμή στην κανονική περίοδο του ΝΒΑ αύξανε τα νούμερα του και στα πλέι οφ οδηγούσε ολοένα και ψηλότερα τους Μπακς. Τρίτος εκείνη τη χρονιά ήταν ο Στεφ Κάρι με 2.379.494! Και μόνο που ο Γιάννης ξεπέρασε τον Κάρι, ένα σχεδόν μόνιμο πρωταθλητή του ΝΒΑ εκείνα τα χρόνια, λέει πολλά.

Το 2019 ήταν και πάλι δεύτερος στην ψηφοφορία του κοινού. Πλέον είχε κερδίσει την πλήρη καταξίωση στο ΝΒΑ. Λίγο αργότερα μέσα στη σεζόν πήρε και τον τίτλο του MVP. Έχασε με σχετικά μικρή διαφορά την πρώτη θέση από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς (4,620,809 έναντι 4,375,747 του Γιάννη) αλλά με το νέο σύστημα διεξαγωγής του All Star Game, ο Αντετοκούνμπο κι ο «Βασιλιάς» ανέλαβαν την αρχηγία των δύο ομάδων!

Τέρμα πια το κλασικό Ανατολή Vs Δύση, με τους δύο σούπερ σταρ να επιλέγουν σε ντραφτ τους παίκτες τους. Δηλαδή, αυτούς που ψηφίστηκαν από το κοινό και τους 14 (επτά+επτά από κάθε περιφέρεια) επιλογές των προπονητών.

Το … repeat του Γιάννη

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα. Ο Γιάννης για τρίτη σερί φορά αναδείχτηκε δεύτερος στην ψηφοφορία του κοινού πίσω από τον Τζέιμς και για μία ακόμα χρονιά ονομάστηκαν αρχηγοί των δύο ομάδων που θα δούμε φέτος στο Σικάγο.

Ο Γιάννης συγκέντρωσε 5.902.286 ψήφους, περίπου 1,6εκ. παραπάνω από πέρυσι! Σίγουρα βέβαια έχει αυξηθεί η πρακτική κι ολοένα και περισσότερος κόσμος ψηφίζει, οπότε αναλογικά ανεβαίνουν τα νούμερα όλων των παικτών. Το νούμερο πάντως παραμένει απίστευτο.

Δεν απειλήθηκε από κανέναν στην Ανατολή αφού να φανταστείτε ο δεύτερος Πασκάλ Σιάκαμ είχε 3.293.494 ψήφους. Ήταν όμως και στο σύνολο δεύτερος καθώς μετά τον ΛεΜπρόν που ξεπέρασε τα έξι εκατομμύρια (6.275.459) , ξεπέρασε και τον Άντονι Ντέιβις που μέτρησε 5.813.769. Πήγε δηλαδή κόντρα σε μία τεράστια αγορά όπως αυτή του Λος Άντζελες, με έναν παίκτη πιο καταξιωμένο σε χρονική διάρκεια όπως ο Ντέιβις που παίζει σε ένα μεγάλο οργανισμό όπως οι Λέικερς, αλλά ο Γιάννης βγήκε νικητής.

Μόνο τον «Βασιλιά» δεν μπορεί να ξεπεράσει αλλά υποψιαζόμαστε πως σύντομα θα γίνει κι αυτό…

Πηγή: Eurohoops

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter