Γιάννη Οικονόμου, παραιτήσου!

Γιάννη Οικονόμου, παραιτήσου!

Εκατοντάδες νεοναζί χούλιγκαν της Ντιναμό Ζαγκρεμπ διασχίζουν τα Βαλκάνια, περνούν ανενόχλητοι από τα ελληνικά σύνορα, κατεβαίνουν με κονβόι 700 χιλιόμετρα μέχρι το σταθμό Ειρήνη του ΗΣΑΠ, όπου παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους, μπαίνουν με λοστούς στο τρένο, κατεβαίνουν τρεις σταθούς παρακάτω και περπατούν όλοι μαζί έως το γήπεδο της ΑΕΚ.

Στη Νέα Φιλαδέλφεια σπάνε, χτυπούν όποιον βρουν μπροστά τους και μαχαιρώνουν τον 29χρονο Μιχάλη που τελικά κατέληξε.

Η Αστυνομία απούσα.

Επιπλέον, σύμφωνα με πρωινές πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, η Κρατική Ασφάλεια παρακολουθούσε τους Κροάτες νεοναζί από την Εθνική Οδό αλλά τους έχασε! Πώς «χάνεται» μια αγέλη ξένων χούλιγκαν με ξυρισμένα κεφάλια που κινούνται όλοι μαζί είναι απορίας άξιο.

Επίσης, ακόμη και αν τους έχασαν, δεν σκέφτηκε κανείς που θα πάνε; Η UEFA είχε απαγορεύσει μετακίνηση οπαδών στον αγώνα της της ΑΕΚ με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πού θα πήγαιναν οι τρελαμένοι χούλιγκαν; Να βρουν τους αντιπάλους τους είναι η προφανής απάντηση. Δεν ήρθαν για τουρισμό, δεν θα πήγαιναν στην Πλάκα.

Της πλάκας είναι αυτή η Αστυνομία που διαθέτει τεράστιες δυνάμεις για καταστολή, για να δέρνει διαδηλωτές και απεργούς αλλά δεν βλέπει τους Κροάτες νεοναζί. Στην πρώτη ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ. έγραψε ότι οι χούλιγκαν «βρέθηκαν» στη Νέα Φιλαδέλφεια. Επεσαν από τον ουρανό.

Τι έκανε ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου μετά την τεράστια αυτή ήττα στην Προστασία του Πολίτη; Προστάτευσε πρώτα τον εαυτό του και καρατόμησε επτά αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. εκ των οποίων έξι της Τροχαίας! Λες και η κίνηση των Κροατών νεοναζί ήταν τροχαία παράβαση.

Ο υπουργός Γιάννης Οικονόμου έδειξε πόσο λίγος είναι για αυτή τη θέση. Θα πει κάποιος ότι είναι μόνο 10 μέρες υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Πότε να προλάβει;

Δυστυχώς γι αυτόν είχε μια καίρια θέση στην προηγούμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ηταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Γνώριζε κάθε πρόβλημα και άπειρες φορές υπερασπίστηκε την πολιτική του υπουργείου στο οποίο σήμερα προϊσταται. Υπερασπίστηκε την Αστυνομία όταν έδερνε ειρηνικούς διαδηλωτές και προπαγάνδιζε τη κυβερνητική γραμμή «νόμος και τάξη»

Αν ήταν άλλος στη θέση του, αν ήταν ένας νέος και άφθαρτος πολιτικός, δεν θα ζητούσαμε την παραίτηση του, όμως ο Γιάννης Οικονόμου δεν «βρέθηκε» σε αυτή την καρέκλα. Γνώριζε πολύ καλά τι αναλάμβανε. Στην πρώτη δύσκολη ημέρα απέτυχε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter