Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είναι καλά – Την γλίτωσε με μια υπερέκταση γονάτου

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Είναι καλά – Την γλίτωσε με μια υπερέκταση γονάτου

Όσοι είδαν τη φάση, τα ριπλέι και τη φωτογραφία ξέρουν ότι πρόκειται για κάποιου είδους θαύμα: ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι καλά.

Ο Έλληνας MVP δεν έπαθε δομική ζημιά από τον τραυματισμό που τον έβγαλε νοκ-αουτ στο χθεσινό παιχνίδι Χοκς-Μπακς, παρ’ όλο που το γόνατό του «δίπλωσε» προς τα πίσω σε γωνία 20-30 μοιρών. Ο Γιάννης περασε από εξονυχιστικές εξετάσεις, οι οποίες έδειξαν ότι οι σύνδεσμοι στο αριστερό γόνατό του παραμένουν άθικτοι. Οι φόβοι για πολύμηνη απουσία αποδείχθηκαν ανεδαφικοί.

Παραμένει αδιευκρίνιστο το διάστημα της επικείμενης αποχής του Γιάννη από τα γήπεδα. Το αρχικό ρεπορτάζ του Τζέικ Ριτζ από το Μιλγουόκι προεξόφλησε την απουσία του από το υπόλοιπο της σεζόν (η οποία υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε 20 μέρες περίπου), ενώ τα επόμενα «τιτιβίσματα» από τους έγκυρους Άντριου Βοζναρόφσκι και Ζακ Λόου μιλούν για «ασαφές χρονοδιάγραμμα».

Ακολούθησε και ανακοίνωση των Μπακς: «Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο υπέστη υπερέκταση στο αριστερό γόνατο και χαρακτηρίζεται αμφίβολος για τον 5ο αγώνα με τους Ατλάντα Χοκς (…) Ο Αντετοκούνμπο υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και επακόλουθες εξετάσεις από τη γιατρό Καρόλ Βέτερ, του επιστημονικού δικτύου του Ιατρικού Κολεγίου Φρόντερτ του Μιλγουόκι. Η μαγνητική επιβεβαίωσε την αρχική διάγνωση. Θα ακολουθήσουν νεότερες ανακοινώσεις όποτε κριθεί κατάλληλο».

Κατά κανόνα στο ΝΒΑ «αμφίβολος» (Doubtful) σημαίνει «εκτός αγώνα», αλλά η χαραμάδα αισιοδοξίας αφήνει να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα συμμετοχής του ίσως και στο επόμενο ματς.

Οι Μπακς υποδέχονται αύριο τους Χοκς στον πέμπτο αγώνα των τελικών της Ανατολής με το σκορ ισόπαλο σε 2-2. Το έκτο παιχνίδι θα γίνει το Σάββατο στην Ατλάντα και το έβδομο, εάν χρειαστεί, τη Δευτέρα στο Μιλγουόκι

Στους τελικούς της Δύσης, απόψε θα διεξαχθεί στο Λος Άντζελες η έκτη αναμέτρηση των γηπεδούχων Κλίπερς με τους Φίνιξ Σανς (2-3).
Υπενθυμίζεται ότι η Εθνική Ελλάδας διεκδικεί αυτές τις μέρες την πρόκρισή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. «Εάν περάσουμε, ο Γιάννης θα βρίσκεται μαζί μας», δήλωσε ο Ρικ Πιτίνο, λίγα λεπτα πριν μαθευτεί ο τραυματισμός του Αντετοκούνμπο. Η Φλόγα θα ανάψει στην Ιαπωνία στις 23 Ιουλίου.

Ο Γιάννης προσγειώθηκε άγαρμπα και ταυτόχρονα συγκρούστηκε με τον Κλιντ Καπελά στη διεκδίκηση ενός ριμπάουντ, στις αρχές της γ’ περιόδου του τέταρτου αγώνα Χοκς-Μπακς (110-94).

Το αριστερό γόνατό του γύρισε άσχημα και ο Έλληνας άσος έμεινε αρκετή ώρα στο παρκέ, μορφάζοντας από τον πόνο. Ο αδελφός του, Θανάσης, έτρεξε πρώτος στο πλευρό του.

Ο Γιάννης σηκώθηκε αφού δέχθηκε ιατρική βοήθεια και πήγε στα αποδυτήρια κουτσαίνοντας, αλλά τουλάχιστον ήταν σε θέση να πατήσει το χτυπημένο πόδι. Μάλιστα επέστρεψε για λίγο στον πάγκο, αλλά απογοητεύτηκε όταν είδε τη διαφορά να φτάνει τους 20 πόντους.

Το σκορ τη στιγμή του τραυματισμού του Γιάννη ήταν 62-52 υπέρ των Χοκς, 7:14 πριν το τέλος της γ’ περιόδου.

«Υπερέκταση στο αριστερό γόνατο», ανακοίνωσαν αρχικά οι Μπακς, τονίζοντας ότι ακολουθούσαν ενδελεχείς εξετάσεις με την επιστροφή στο Μιλγουόκι.

Ακολούθησε τσουνάμι συμπαράστασης και αγάπης από όλα τα μήκη και πλάτη του ΝΒΑ, ξεκινώντας από τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά και από τον (ελαφρά) τραυματισμένο άσο των Χοκς, Τρέι Γιανγκ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter