Γιάννης Μαντζουράνης για Γάζα: Αποτρόπαιο έγκλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη

Γιάννης Μαντζουράνης για Γάζα: Αποτρόπαιο έγκλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη

Το μακελειό στο Νοσοκομείο της Γάζας και ο απόλυτος αποκλεισμός 2.300.000 Παλαιστινίων από ηλεκτρισμό, νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε απάντηση των φρικαλεοτήτων της Χαμάς, είναι «αποτρόπαιο έγκλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη», αναφέρει σε δήλωσή του ο Γιάννης Μαντζουράνης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τονίζοντας ότι «η Δύση δεν μπορεί να τηρεί στάση ούτε ευμενούς προς το Ισραήλ ουδετερότητας ούτε ύποπτης απάθειας».

Όπως αναφέρει ο ίδιος «Το Ισραήλ αλλά και η Δύση δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι η Παλαιστίνη μπορεί να γίνει η συγκολλητική ουσία, που συμφιλιώνει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο με τους Ισραηλινούς, αλλά και η εκρηκτική ύλη, που τινάζει στον αέρα τους πάντες και τα πάντα και ανοίγει τις πύλες της Κόλασης όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής».

«Η ανεπιφύλακτη στήριξη οποιασδήποτε ενέργειας είτε του Ισραήλ είτε των Παλαιστινίων από οποιοδήποτε κράτος είναι εσφαλμένη και καταστροφική και για τους δύο λαούς» σημειώνει ο Γιάννης Μαντζουράνης και συμπληρώνει ότι «Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σεβασθεί τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που αναγνωρίζουν τόσο το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος όσο και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ίδρυση ανεξάρτητου κράτους και ταυτόχρονα υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη: 

«Το μακελειό στο Νοσοκομείο στη Γάζα από την ισραηλινή αεροπορία καθώς και ο απόλυτος αποκλεισμός 2.300.000 Παλαιστινίων από ηλεκτρισμό, νερό, τρόφιμα και φάρμακα σε απάντηση των φρικαλεοτήτων της Χαμάς υπερβαίνει τα επιτρεπτά όρια αυτοάμυνας και αντιποίνων. Είναι αποτρόπαιο έγκλημα με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη. Η Δύση δεν μπορεί να τηρεί στάση ούτε ευμενούς προς το Ισραήλ ουδετερότητας ούτε ύποπτης απάθειας.

Το Ισραήλ αλλά και η Δύση δεν πρέπει να παραβλέπουν ότι η Παλαιστίνη μπορεί να γίνει η συγκολλητική ουσία, που συμφιλιώνει τον αραβικό και μουσουλμανικό κόσμο με τους Ισραηλινούς, αλλά και η εκρηκτική ύλη, που τινάζει στον αέρα τους πάντες και τα πάντα και ανοίγει τις πύλες της Κόλασης όχι μόνο στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η ανεπιφύλακτη στήριξη οποιασδήποτε ενέργειας είτε του Ισραήλ είτε των Παλαιστινίων από οποιοδήποτε κράτος είναι εσφαλμένη και καταστροφική και για τους δύο λαούς.

Η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να σεβασθεί τις πάγιες θέσεις της Ελλάδας, που αναγνωρίζουν τόσο το δικαίωμα του Ισραήλ να υπάρχει ως κράτος όσο και το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην ίδρυση ανεξάρτητου κράτους και ταυτόχρονα υπηρετούν τα ελληνικά συμφέροντα».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter