Γιάννης Μαντζουράνης: Νομικό ανάχωμα υπέρ της ελευθεροτυπίας η αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη

Γιάννης Μαντζουράνης: Νομικό ανάχωμα υπέρ της ελευθεροτυπίας η αθώωση του Κώστα Βαξεβάνη

«Νομικό ανάχωμα» υπέρ της ελευθερίας του Τύπου χαρακτήρισε ο Γιάννης Μαντζουράνης, δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη, την αθωωτική απόφαση που έλαβε μετά τη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Στη δήλωσή του μάλιστα τονίζει ότι το δικαστήριο «αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του».

Διαβάστε επίσης: Δίκη Αθανασίου – Βαξεβάνη: Ομόφωνα αθώος για τη συκοφαντική δυσφήμιση ο Βαξεβάνης – Στον Εισαγγελέα ο Αθανασίου για παράνομη κατοχή εγγράφων

Δίκη Βαξεβάνη – Αθανασίου: Δεν διαχώρισε την κατηγορία το δικαστήριο – Νέα αθωωτική πρόταση από την εισαγγελέα

Η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη έχει ως εξής:

Με ομόφωνη Απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών αθωώθηκε πανηγυρικά ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, που κατηγορείτο για συκοφαντική δυσφήμηση του τέως Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Χ. Αθανασίου.

Μετά από εξαντλητική ακροαματική διαδικασία μακράς διάρκειας το Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο δημοσιογράφος Κ. Βαξεβάνης ευθύνεται για γεγονότα, που δημοσίευσε όσο ένας γιατρός για ασθένειες, που ανακαλύπτει στις διαγνώσεις του.

Η σημερινή αθωωτική Απόφαση δεν συνιστά μόνον προσωπική νίκη του Κ. Βαξεβάνη αλλά συνάμα και νομικό ανάχωμα με ηχηρό μήνυμα προστασίας της ελευθεροτυπίας ενάντια στις εκβιαστικές και εκδικητικές διώξεις δημοσιογράφων από τους ισχυρούς της οικονομίας και της πολιτικής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter