Γιάννης Μαντζουράνης: Το πολίτευμά μας έχει μεταλλαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιάννης Μαντζουράνης: Το πολίτευμά μας έχει μεταλλαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

«Το πολίτευμά μας έχει μεταλλαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε Στο Κόκκινο 105.5 και στον στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Γιάννης Μαντζουράνης, σχολιάζοντας τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις στο σκάνδαλο Novartis και την σκανδαλώδη απόφαση της ανακρίτρια του ειδικού δικαστηρίου, Κωνσταντίνα Αλεβιζοπούλου, να κλείσει τη διαδικασία της ανάκρισης.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Άκυρο το πέρας της ανάκρισης – Προσφυγή από τον Κώστα Βαξεβάνη που εκθέτει όλες τις παρανομίες της ανακρίτριας

«Στην δυστοπική περίοδο που ζει ο τόπος μας, ο κ Μητσοτάκης κατά την παλιά συνήθεια όλων των δεξιών κυβερνήσεων, χρησιμοποιεί ως εργαλείο την Δικαιοσύνη, επιδιώκοντας την υλοποίηση δόλιων πολιτικών επιδιώξεων σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων. Αυτή η εικόνα όμως αδικεί και ευτελίζει την συντριπτική πλειοψηφία των έντιμων δικαστών και εισαγγελέων, που εκτελούν τα καθήκοντά τους προσηλωμένοι στη νομιμότητα και στον όρκο τους», σημείωσε ο κ. Μαντζουράνης και υπογράμμισε πως «η ανακριτική διαδικασία σε βάρος των δημοσιογράφων και των εισαγγελέων που εργάστηκαν για να αποκαλύψουν όλες τις πτυχές του πολυπλόκαμου και ομολογημένου σκανδάλου από την ίδια τη φαρμακευτική βιομηχανία Novartis, εντάσσεται στον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης, να εκμεταλλεύεται τις εξελίξεις στις δίκες κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα».

«Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιτρέπει ακόμα στο Νομικό Συμβούλιο να συντάξει αγωγή κατά της Novartis γιατί περιμένει να καταδικάσει πρώτα τους δημοσιογράφους, τον υπουργό και τους τρεις εισαγγελείς. Γιατί αν γίνει τώρα αγωγή εναντίον της Novartis, σημαίνει ότι η κυβέρνηση παραδέχεται ότι η Novartis παρανόμησε και ότι διέπραξε δωροδοκίες, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ζημίωσε με δεκάδες εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο. Μ’ αυτό τον τρόπο θα “αδυνάτιζε” το κατασκευασμένο κατηγορητήριο σε βάρος των δημοσιογράφων, των εισαγγελέων και του υπουργού και θα ξεμπρόστιαζε τις κυβερνητικές επιδιώξεις. Γι’ αυτό το λόγο, ενέταξε στον πολιτικό σχεδιασμό της, τη διεξαγωγή μακρόσυρτων και πολύμηνων ανακριτικών πράξεων, παραβιάζοντας όλους τους κανόνες προστασίας των δικαιωμάτων των κατηγορουμένων», είπε ακόμη ο Γιάννης Μαντζουράνης.

Σημείωσε τέλος, πως «η κυβέρνηση της ΝΔ συγκεντρώνοντας όλους τους αρμούς της εξουσίας, έχει δημιουργήσει ένα αδιαφανές σκοτεινό κέντρο στο Μέγαρο Μαξίμου, ελέγχοντας τα πάντα. Ούτε καν δικτατορικά, ούτε καν στο μετεμφυλιακό κράτος τα μέσα ενημέρωσης δεν ελέγχονταν με τον τρόπο που ελέγχονται σήμερα.  Παρακολουθούνται δημοσιογράφοι, υπάρχει διασπάθιση του δημόσιου χρήματος με επτά δισεκατομμύρια απευθείας αναθέσεις, ενώ το ξύλο πάει “σύννεφο” όπως είδαμε χθες, όπου ένας φοιτητής πήγε να χάσει τη ζωή του. Οι μεταρρυθμίσεις που γίνονται στην Παιδεία και ανακοινώνονται από τη θρησκόληπτη κυρία Κεραμέως δεν είναι απλά συντηρητικές, είναι άκρως αντιδραστικές. Το πολίτευμά μας έχει μεταλλαχθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη προς το χειρότερο».

Πηγή: Αυγή

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter