Γιάννης Μιχαηλίδης: Δίωξη για πλημμελήματα στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης

Γιάννης Μιχαηλίδης: Δίωξη για πλημμελήματα στους συλληφθέντες της πορείας αλληλεγγύης

Με κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος είναι αντιμέτωποι οι τέσσερις συλληφθέντες μετά το κρεσέντο αστυνομικής βίας την Πέμπτη στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη, ο οποίος ανέστειλε την Παρασκευή την απεργία πείνας μετά από 68 μέρες πείνας και με την κατάστασή του να βρίσκεται σε μεγάλο κίνδυνο.

Η δίωξη που άσκησε εις βάρους τους ο Εισαγγελέας αφορά, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της βίας κατά υπαλλήλου, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, διατάραξης κοινής ειρήνης και απείθειας. Οι τέσσερις συλληφθέντες είχαν προσαχθεί μαζί με ακόμη 10 άτομα, τα οποία αφέθηκαν τελικά ελεύθερα.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Μιχαηλίδης: «Το σύστημα δικαιοσύνης έχει εξευτελιστεί – Η απεργία πείνας ανέδειξε τις αντιφάσεις του»

Η δικογραφία εις βάρος τους περιλαμβάνει, κατά περίπτωση, τα αδικήματα της αντίστασης, απείθειας, διατάραξης κοινής ειρήνης, απλής και επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβρισης, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.

Σημειώνεται ότι η αστυνομία, μετά τα επεισόδια και κάτω από την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης προανήγγειλε μια ακόμη ΕΔΕ.

Υπενθυμίζεται πως το όργιο αστυνομικής βίας που έλαβε χώρα το απόγευμα της Πέμπτης με αφορμή την διαμαρτυρία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη κατέληξε σε σοβαρούς τραυματισμούς διαδηλωτών, φωτορεπόρτερ, αλλά και πολιτικών αξιωματούχων – βουλευτών ξεσκεπάζοντας το πέπλο φιλελευθερισμού που ευαγγελίζονταν τις δύσκολες στιγμές η κυβέρνηση Μητσοτάκη και αποκαλύπτοντας το αυταρχικό της προσωπείο για άλλη μια φορά.

Διαβάστε επίσης:

ΕΔΕ για το όργιο αστυνομικής καταστολής – Σε συλλήψεις μετατρέπονται τέσσερις από τις δεκατέσσερις προσαγωγές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter