Γιάννης Οικονόμου: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής»

Γιάννης Οικονόμου: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής»

Την ενόχληση της κυβέρνησης για τις κινήσεις του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Άφησε δε, ανοικτή άφησε την συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο, σημειώνοντας ότι το πρόγραμμα διαμορφώνεται και προσαρμόζεται.

Σε ερώτηση για την παρουσία του κ. Ελπιδοφόρου στα εγκαίνια του Σπιτιού της Τουρκίας στη Νέα Υόρκη, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Μας ενόχλησαν οι κινήσεις του Αρχιεπίσκοπου».

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στην Θεσσαλονίκη»

Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown στην Θεσσαλονίκη, δεν είναι στην ατζέντα της κυβέρνησης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στην σχετική φημολογία, αν και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο μέτρων.

Για το θέμα των σχολείων ανέφερε ότι «η πεποίθηση μας είναι να μείνουν ανοιχτά τα σχολεία. Το σχέδιό μας βασίζεται στους εμβολιασμούς και στα τεστ. Δεν εξετάζεται αλλαγή των πρωτοκόλλων για την λειτουργία των σχολείων». Παρομοίως και για τα Πανεπιστήμια ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να επιστρέψει η κανονική διδασκαλία.

Για τις εγκλίσεις αι τις μηνύσεις γονέων εναντίον εκπαιδευτικών, από αντιεμβολιαστές γονείς μαθητών, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «Κινούνται πέραν του παραλογισμού».

Πλήρης κάλυψη σε Άδωνη

Πλήρη κάλυψη στον Άδωνη Γεωργιάδη και στις δηλώσεις του για την μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Δείτε επίσης: Πλήρης κάλυψη στον Άδωνη Γεωργιάδη από την κυβέρνηση για τις συγχωνεύσεις ή λουκέτα

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε: «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, η κυβέρνηση στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με σειρά μέτρων για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική. Τους δίνει κίνητρα ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να ενισχυθούν. Επειδή δεν θέλουμε λουκέτα, στηρίζουμε την επιβίωσή τους. Να αποκτήσουν ικανό και κρίσιμο μέγεθος για να ανταπεξέλθουν στην σύγχρονη πραγματικότητα και τον αυξημένο ανταγωνισμό και να έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό». Συμπερασματικό ο κ. Οικονόμου επιβεβαίωσε ότι το δίλημμα Γεωργιάδη προς τους μικρομεσαίους «Συγχωνευθείτε ή βάλτε λουκέτο», είναι η κεντρική κυβερνητική γραμμή, αφού οι συγχωνεύσεις εξελίσσονται σε προυπόθεση τόσο για τις κρατικές ενισχύσεις όσο και για τον τραπεζικό δανεισμό από τον οποίο είναι αποκλεισμένες μέχρι τώρα οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαψεύδει για την τουρκική φρεγάτα

Διαψεύδει η κυβέρνηση τις πληροφορίες ότι η Τουρκική φρεγάτα έφτασε στα δυόμιση μίλια από τις ακτές της Κρήτης.

Σε ερώτηση που ετέθη στο μπρίφινγκ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε την σχετική πληροφορία αν και δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία για το που κινήθηκε η τουρκική φρεγάτα ή που βρισκόταν η ελληνική φρεγάτα όσο το τουρκικό πολεμικό παρενοχλούσε το γαλλικό ερευνητικό σκάφος.

Μυστικά & Documento

28/11/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter