Γιάννος Παπαντωνίου: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί του, ζητάει η Προανακριτική Εξοπλισμών

Γιάννος Παπαντωνίου: Να ανοίξουν οι λογαριασμοί του, ζητάει η Προανακριτική Εξοπλισμών

Με αντικείμενο την οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της σε σχέση με το αδίκημα του «μαύρου χρήματος», συνεδριάζει αύριο Τετάρτη η προανακριτική επιτροπή για τους εξοπλισμούς.

Έμφαση στον εντοπισμό στοιχείων σχετικά με τους επίμαχους λογαριασμούς που σχετίζονται με τον Γιάννο Παπαντωνίου, θα δώσει σε πρώτο στάδιο η προανακριτική επιτροπή για τα εξοπλιστικά προγράμματα της περιόδου 2001-2004. Στόχος να καθορίσει, με βάση αυτά τα στοιχεία, τις αρμοδιότητές της.

Στην πρώτη της συνεδρίαση της, η προανακριτική εστίασε στην οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων της. Έτσι, αφού διαπίστωσε ομόφωνα το θέμα της παραγραφής των αδικημάτων περί απιστίας κατά του δημοσίου, που βάρυναν τον πρώην υπουργό Άμυνας, κατέληξε ομόφωνα στο ότι πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη συλλογή στοιχείων για το πιθανό αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, το οποίο δεν έχει παραγραφεί.

Όπως επισήμαιναν μέλη της επιτροπής, ήδη τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, όσο και ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, έχουν μιλήσει για την ύπαρξη τριών λογαριασμών του Γ.Παπαντωνίου. Επίσης, στην διάθεση της επιτροπής είναι και έξι ογκωδέστατες δικογραφίες που αριθμούν δεκάδες χιλιάδες σελίδες. Με βάση αυτά και όσα άλλα προσκομιστούν, θα επιχειρηθεί η συλλογή στοιχείων, ώστε να προσδιοριστεί ο χρόνος που άνοιξαν οι λογαριασμοί, το περιεχόμενό τους, καθώς και η υφιστάμενη περιουσιακή κατάσταση του πρώην υπουργού Άμυνας.

Μετά από αυτά, η επιτροπή θα αποφασίσει για την αρμοδιότητά της επί του θέματος και το αν πρόκειται η υπόθεση να επιλυθεί τελικά από φυσικό δικαστή. Η επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής θα γίνει αύριο Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, υποστηρίχθηκε αρχικά ότι η υπόθεση πρέπει να επιστρέψει πίσω στον εισαγγελέα, λόγω αναρμοδιότητας. Αποδεκτό έγινε τόσο από τον πρόεδρο της επιτροπής Ν.Παρασκευόπουλο, όσο και από άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ότι πρέπει να εξεταστεί η αρμοδιότητα της επιτροπής σε σχέση με τον έλεγχο του «μαύρου χρήματος», οπότε και υπήρξε ομόφωνη απόφαση.​

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter