Γιαννούλης: «Ο χρυσοκάνθαρος διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας»

Γιαννούλης: «Ο χρυσοκάνθαρος διοικητής της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας»

«Στις 2 Σεπτεμβρίου του 2021 δημοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, με την οποία καθορίστηκαν οι αποδοχές του Διοικητή της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας», τονίζει σε δήλωσή του ο Χρήστος Γιαννούλης.

«Με την απόφαση αυτή καθορίζεται ως μηνιαίος μισθός το ποσό των 4.500,00 ευρώ, χωρίς τις εργοδοτικές εισφορές και τις νόμιμες κρατήσεις. Ωστόσο η κυβέρνηση προικίζει τον Διοικητή και με πρόσθετη μηνιαία αποζημίωση ισόποση με την αντίστοιχη αποζημίωση του υπαλλήλου κλάδου ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας (ΕΕΚ) με τις υψηλότερες αποδοχές(!) κατά την αντίστοιχη περίοδο στην Υ.Π.Α. Μικρή λεπτομέρεια. Η αποζημίωση αυτή εξαιρείται με την ίδια απόφαση, από το ανώτατο πλαφόν, που ισχύει για όλους τους δημόσιους λειτουργούς, που είναι οι αποδοχές του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου. Και το καλύτερο η απόφαση αυτή έχει αναδρομική ισχύ ένα (1) έτος πριν τη δημοσίευση», προσθέτει ο αναπληρωτής τομεάρχης Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και καταλήγει: «Δύο ερωτήματα πτωχού αναγνώστη:

1. Πως είναι δυνατόν η αποζημίωση του ελεγκτή, δηλαδή του Διοικητή της «Ανεξάρτητης», υποτίθεται Αρχής, να καθορίζεται από την αποζημίωση του ελεγχόμενου (ελεγκτή/ υπαλλήλου της ΥΠΑ); και τέλος
2. Γιατί χορηγείται αναδρομική ισχύ στην απόφαση αυτή;
Τελικά αποκαλύπτεται άλλη μία φορά η αληθινή πρόθεση της κυβέρνησης, όταν με το πρόσχημα της τροποποίησης του θεσμικού πλαισίου για τις ΑΠΑ, έφτιαξε μία κατ΄ επίφαση «ανεξάρτητη» Αρχή, ανίκανη να προσφέρει ουσιαστικό έργο, απόλυτα όμως πρόσφορη, να προσφέρει παχυλούς μισθούς σε αυτούς που θα τη διοικήσουν και οι οποίοι βέβαια αποτελούν πάντα δική της επιλογή της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter