Γιαννουσάκης: Παραμένει στη φυλακή ο ισοβίτης για το Noor 1

Γιαννουσάκης: Παραμένει στη φυλακή ο ισοβίτης για το Noor 1

Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών Πειραιά απέρριψε σήμερα κατά πλειοψηφία 3-2 την αίτηση αναστολής που είχε καταθέσει ο Ευθύμιος Γιαννουσάκης για την πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης και των οκτώ ετών τις οποίες εκτίει για την υπόθεση του “Noor-1”.

Δύο μέλοι της σύνθεσης είχαν την άποψη ότι πρέπει να αποφυλακιστεί με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος ο ισοβίτης που τα τελευταία χρόνια έχει υπάρξει λαλίστατος , καθώς πέρα από τις επίσημες καταθέσεις που έχει δώσει έχει παραχωρήσει και μια σειρά συνεντεύξεων, όπου φάσκει και αντιφάσκει, καθώς πρώτα κατήγγειλε και μάλιστα αυτοβούλως για έκνομες ενέργειες τον Ευαγγ.Μαρινάκη και στη συνέχεια τα πήρε όλα πίσω υποστηρίζοντας ότι “εκβιάστηκε” για να πει όσα είπε, επανήλθε σήμερα στις καταγγελίες του και ανέφερε ενώπιον του ακροατηρίου:

«Είναι η πρώτη φορά που οι εκβιαστές έχουν εκπρόσωπο Τύπου. Αυτός έγραψε δημοσίευμα ότι ήρθε πρώην υπουργός της ΝΔ στη φυλακή για να με πείσει να αλλάξω την κατάθεση μου. Είναι όμως ερασιτέχνες, λασπολόγοι, γιατί ούτε από την Τοπική της ΝΔ δεν έχει έρθει κάποιος να με επισκεφθεί. Αντίθετα έρχονταν στελέχη πολιτικά του ΣΥΡΙΖΑ με θέσεις στη δημόσια διοίκηση. Είναι ξεκάθαρο ότι μιλάμε για εκπρόσωπο τύπου των εκβιαστών “.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου πάντως όταν έληξε τη συνεδρίαση του ευχήθηκε «καλή τύχη».

Με αφορμή δε τις καταγγελίες του ότι μέσα στη φυλακή κινδυνεύει η ζωή του , η πρόεδρος επισήμανε με τη λήξη της συνεδρίασης πως «τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας έχουν την υποχρέωση να διασφαλίσουν την ακεραιότητα και τη ζωή σας» 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter